ΤΟΠΙΚΑ

Κρυμμένα αβγά στο Ελικοδρόμιο

κρυμμένα-αβγά-στο-ελικοδρόμιο-22623

Αναζήτησαν μαθητές σύμφωνα με γερμανικό έθιμο που αναβίωσε ο Σύλλογος «Ιάσων»

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στο Δημοτικό Πάρκο Νέας Ιωνίας («Βαλαχή» – Ελικοδρόμιο) η «1η Εαρινή Γιορτή της Γερμανικής Γλώσσας» που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Δημοσίων Σχολείων Νομού Μαγνησίας μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων».

Η γιορτή στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων από σχολεία του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, Αγριάς, Λεχωνίων και Νέας Αγχιάλου διασκέδασαν παίρνοντας μέρος στο γερμανικό έθιμο αναζήτησης των κρυμμένων πασχαλινών αβγών και παίζοντας διάφορα παιχνίδια, όπως πραγματοποιούσε ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος «Ιάσων».

Μαθητές, μαθήτριες, καθηγήτριες και γονείς, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν από κοινού για πρώτη φορά εκτός σχολικού περιβάλλοντος και μέσω ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων να ενώσουν τη μάθηση της Γερμανικής Γλώσσας με την διασκέδαση.

Οπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες, η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική και άκρως ψυχαγωγική για όλους, καθώς πλαισιώθηκε από γέλια, χαρούμενες φωνές και επαινετικά λόγια από όλες τις πλευρές. Ο Σύλλογος Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας , όπως και ο Σύλλογος Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων», ευχαριστεί όλους τους μετέχοντες και διοργανωτές της γιορτής και εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου