ΤΟΠΙΚΑ

«Το πρωτάθλημα κρίθηκε στο ότι καθάρισε το ποδόσφαιρο»

το-πρωτάθλημα-κρίθηκε-στο-ότι-καθάρι-851206

«Βάζουμε τα θεμέλια για μια 5ετία» τόνισε ο Νίκος Πατέρας που αναφέρθηκε στα κυριότερα θέματα που αφορούν στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο μέλλον του.
Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM επεσήμανε πως το μέλλον του στην ηγεσία της ΠΑΕ θα αποφασιστεί στο επόμενο ΔΣ και πως ακόμα δεν μπορεί να πει κάτι σχετικά με αυτό το θέμα.
Επίσης παραδέχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να χάσει το πρωτάθλημα, ενώ απέδωσε τον τίτλο, τον οποίο αφιέρωσε στους φίλους της ομάδας, στο γεγονός ότι καθάρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Για την παραμονή του ή όχι στην προεδρία της ΠΑΕ: «Η συζήτηση είναι άκαιρη, αλλά έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2009. Στο επόμενο ΔΣ που θα κάνουμε προς το τέλος του μήνα θα τεθούν όλα τα θέματα υπόψιν του συμβουλίου και θα παρθούν αποφάσεις. Οσα θα πω στο ΔΣ να μου επιτρέψετε να τα πω τότε. Αν θέλω να συνεχίσω ή όχι θα το πω στο συμβούλιο.
Όταν παραλάβαμε τον Παναθηναϊκό το 2008 είχαμε λίγο χρόνο. Τώρα θέλω όποιος θα είναι στον Παναθηναϊκό να έχει σαφή εικόνα της κατάστασης, μαζί με εισηγήσεις για προπονητή, ποδοσφαιριστές, προετοιμασία κλπ. Πέρυσι είχα κάνει κάποιες εισηγήσεις, υπήρχαν κάποιες διαφωνίες, αλλά σεβάστηκαν την άποψή μου και συνεχίσαμε».

Για το πού κρίθηκε το πρωτάθλημα: “Το πρωτάθλημα κρίθηκε στο ότι καθάρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρω πως κάποιοι αντίπαλοι ειρωνεύονται όσα είπα. Δεν θέλω να σχολιάζω αηδίες και ανεπίσημα πράγματα. Εγώ ό,τι λέω το λέω επίσημα. Οι κύκλοι του Ολυμπιακού λένε κατά καιρούς ανεπίσημα διάφορες μπούρδες.
Για την επιλογή του Νίκου Νιόπλια ως αντικαταστάτη και το μέλλον του: «Έγινε με εισήγηση του Κώστα Αντωνίου, ο οποίος τον πίστευε και μου είπε πως θα ήταν η καλύτερη επιλογή εν μέσω πρωταθλήματος, γιατί είναι διαφορετικό τι επιλέγεις στη μέση του πρωταθλήματος ή στο τέλος του. Ο Νίκος Νιόπλιας μάς δικαίωσε, το γεγονός ότι είναι Έλληνας είναι καμάρι μας και στο ΔΣ θα συζητήσουμε για τη συνέχεια. Οφείλω να ενημερώσω τους μετόχους για τις εισηγήσεις τις δικές μου και του τεχνικού διευθυντή για την επόμενη μέρα. Η εισήγησή μου είναι να παραμείνει ο προπονητής. Οταν θα έχει έτοιμη την έκθεση ο Κώστας Αντωνίου, θα την παρουσιάσουμε στο ΔΣ και θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα»
Για το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει τα θεμέλια για την επόμενη πενταετία. Δεν θα μιλήσω για δεκαετίες, αιώνες και δυναστείες όπως οι άλλοι. Πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσει αν συνεχίσει την πετυχημένη συνταγή που ακολουθήσαμε. Δηλαδή να κάνει μεταγραφές ουσίας, να μην αλλάζει 3-4 προπονητές το χρόνο και να υπάρχει ενότητα μεταξύ των μετόχων. Αν τα κάνει όλα αυτά, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου