ΤΟΠΙΚΑ

«Φωτιές» άναψαν στον ΟΣΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα

φωτιές-άναψαν-στον-οσε-για-τα-ασφαλι-24035

Σήμερα Τρίτη η δίκη για τις εκλογές στο Σύνδεσμο

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στον ΟΣΕ. Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσε κατά των εκλογών στο σωματείο, ο Γιάννης Αντωνιάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ μαζί με το Χαρ. Παπαπολύκαρπο, το Δ.Σ. του συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον κ. Αντωνιάδη για «απαράδεκτη συμπεριφορά», χαρακτηρίζοντας ατόπημα την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, με αίτημα να ακυρωθούν οι εκλογές στο σωματείο διότι συμμετείχαν και άτομα που απασχολούνται στον ΟΣΕ από τις σχολές μαθητείας και είναι μέλη του σωματείου.

Η συζήτηση για τα ασφαλιστικά προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου, με το σύνδεσμο σιδηροδρομικών Θεσσαλίας να υποστηρίζει «ότι ο ενάγων προσπάθησε να συστήσει ψηφοδέλτιο όταν ήταν να γίνουν οι αρχαιρεσίες στο σωματείο και ότι ενώ επανειλημμένα προσέγγισε και απευθύνθηκε σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει υποψήφιους και ψήφους χωρίς να διακρίνει σε μη δικαιούμενους συμμετοχή στο σωματείο δεν το κατάφερε. «Αφού απέτυχε ο ίδιος να συστήσει ψηφοδέλτιο -επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος- άσκησε αγωγή εναντίον του νομίμως εκλεγμένου Σωματείου, που σκοπό και μόνον έχει την προστασία των οικονομικών και εργασιακών συμφερόντων όλων των εργαζόμενων, χωρίς πολιτικά χρώματα και προσκολλήσεις σε μηχανισμούς».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποδίδει την αγωγή στην προσπάθειά του να δυναμιτίσει το κλίμα και στο σωματείο και συνεχίζοντας αναφέρει ότι «οίδιος δεν συμμετείχε στις εκλογές, δεν προσήλθε για να ψηφίσει ουδέποτε μέχρι σήμερα. Συμμετέχει ως πολιτικός μηχανικός και εκλέγεται από το Σωματείο των Διπλωματούχων Μηχανικών του ΟΣΕ. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Θυμίζουμε ότι κάλεσε σε απολογία μέλος του Συνδέσμου και συνεργάτη του επί σειρά ετών, επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση απεργίας του ΠΑΜΕ!» προσθέτει.

Οσον αφορά το γεγονός ότι ψήφισαν άτομα από τις σχολές μαθητείας το Διοικητικό Συμβούλιο των σιδηροδρομικών διαψεύδει ότι η Ομοσπονδία κινείται στην κατεύθυνση μη συμμετοχής νέων εργαζομένων στις εκλογές. «Η Ομοσπονδία απάντησε γραπτώς και αδειάζει το μέλος της ΕΡΓΟΣΕ Ιωάννη Αντωνιάδη, διευκρινίζοντας ότι «ουδέποτε έχει εκφράσει αυτήν την θέση και παράλληλα τονίζει ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποφασίζει για δικαίωμα ή μη συμμετοχή εγγεγραμμένων μελών στις εκλογές σωματείων. Για την εγγραφή ή διαγραφή μελών εφαρμόζονται οι διατάξεις που προβλέπει το καταστατικό του κάθε Σωματείου και επικαλείται το άρθρο 4 του καταστατικού που ορίζει ότι μπορούν να γίνονται μέλη του Συνδέσμου όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου