ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι διαγωνισμοί για τα αδέσποτα

νέοι-διαγωνισμοί-για-τα-αδέσποτα-24202

Μετά το Πάσχα για την περισυλλογή, φροντίδα και φιλοξενία

Σε νέους διαγωνισμούς για την περισυλλογή, φιλοξενία, φροντίδα αλλά και για την κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων, προχωρά ο δήμος Βόλου, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα. Η σύμβαση με τον ανάδοχο της περισυλλογής και λειτουργίας του καταφυγίου, αλλά και η σύμβαση με τον κτηνίατρο λήγει στα τέλη Απριλίου.

Ο διπλός διαγωνισμός, πέρασε χθες ομόφωνα από την οικονομική επιτροπή του δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής, Δημήτρη Πέγιο θα γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός, ενδεικτικού προϋπολογισμού 59.040 ευρώ (28.000 ευρώ για το 2016 και 31.040 ευρώ για το 2017), διάρκειας ενός έτους για την περισυλλογή, φιλοξενία και φροντίδα των αδέσποτων στο δημοτικό ενδιαίτημα στη θέση Μαραθάς.

Μειοδοτικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί και για τη θέση του κτηνίατρου, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής μέριμνας, Τάσο Μπατζιάκα, σήμερα στο δημοτικό καταφύγιο, φιλοξενούνται περίπου 50 αδέσποτα. Σε συνεδρίαση της ειδικής πενταμελούς επιτροπής, αποφασίστηκε τα 13 από αυτά να επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον και ήδη ξεκίνησε η σταδιακή επιστροφή τους στις γειτονιές απ’ όπου είχαν περισυλλεχθεί.

Διαγωνισμοί

Στην ίδια συνεδρίαση ομόφωνα εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη δημιουργία skate park στην περιοχή του Αναύρου, ενώ με μόνη αρνητική ψήφο αυτή του επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλη Νάνου, άναψε πράσινο φως και για το διαγωνισμό για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου