ΤΟΠΙΚΑ

Ριφιφί σε σούπερ μάρκετ της Ν. Αγχιάλου

ριφιφί-σε-σούπερ-μάρκετ-της-ν-αγχιάλου-851206

Ριφιφί σε σούπερ μάρκετ της Νέας Αγχιάλου με λεία 12.683 ευρώ απασχολεί τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Επαγγελματίες ριφιφήδες πέρασαν στο εσωτερικό του μάρκετ «Γαλαξίας» και έδρασαν ανενόχλητοι, αφού με μελετημένες, όπως προκύπτει, κινήσεις φρόντισαν να απενεργοποιήσουν το συναγερμό εξωτερικά και εσωτερικά του καταστήματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Οι δράστες έφυγαν κουβαλώντας το χρηματοκιβώτιο του σούπερ μάρκετ. Η διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφί έγινε μεταξύ 12 το μεσημέρι της Κυριακής και 8 το πρωί της Δευτέρας.

Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου διαρρήκτες χτύπησαν σε ένα ακόμη σούπερ μάρκετ, στον Αλμυρό, αλλά και σε δύο μονοκατοικίες στο Βόλο, κάνοντας γερή μπάζα.

Το νέο πάντως χτύπημα ριφιφί προβληματίζει έντονα τις αστυνομικές αρχές, καθώς πρόκειται για το τρίτο κρούσμα στην ίδια περιοχή το τελευταίο τετράμηνο. Τον περασμένο Δεκέμβριο με ριφιφί διαρρήκτες πέρασαν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σούρπης, ανοίγοντας το ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ πριν από ένα μήνα δράστες, που παραμένουν άγνωστοι σήκωσαν 22.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο σούπερ μάρκετ στη Σούρπη και από ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας του μάρκετ μπροστά 25.000 ευρώ.

Οι στόχοι φαίνεται ότι επιλέγονται μεθοδικά, σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ οι αρπαγές μεγάλων χρηματικών ποσών γίνονται στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Την περασμένη Κυριακή οι διαρρήκτες εισήλθαν μέσα στο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Γαλαξίας» στη Νέα Αγχίαλο, αφού διάνοιξαν τρύπα 1×1 μέτρων στη δυτική πλευρά του τοίχου σούπερ μάρκετ.

Οι δράστες κουβάλησαν μαζί τους το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό 12.683 ευρώ. Η παρουσία τους δεν έγινε αντιληπτή, αφού είχαν εντοπίσει και είχαν κόψει το καλώδιο συναγερμού του ΟΤΕ εξωτερικά του καταστήματος.

Εσωτερικά κατέστρεψαν τον πίνακα συναγερμού, προκαλώντας φθορές συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Η διάρρηξη καταγγέλθηκε στις 12:30 χθες το μεσημέρι από τον υπεύθυνο του καταστήματος, ενώ στο σούπερ μάρκετ έσπευσαν αστυνομικοί και συνεργείο σήμανσης.

Ανεξιχνίαστες, στο μεταξύ, παραμένουν οι δύο τελευταίες διαρρήξεις που απασχόλησαν έντονα την περιοχή της Σούρπης.

Το Δεκέμβριο του 2009 με τη μέθοδο ριφιφί σε τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο λειτουργεί εντός του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σούρπης, κατόρθωσαν να φτάσουν άγνωστοι δράστες. Με οξυγονοκόλληση άνοιξαν το ΑΤΜ και άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ, που περιείχε.

Οι δράστες είχαν σκάψει στο πίσω μέρος του κτιρίου τον τοίχο και βγήκαν στις τουαλέτες του Συνεταιρισμού. Από εκεί διένυσαν δύο γραφεία και έναν διάδρομο μέχρι να φτάσουν στο ΑΤΜ. Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων το άνοιξαν χρησιμοποιώντας οξυγονοκόλληση. Και αυτή την περίπτωση, το ριφιφί έγινε Κυριακή.

Οι «ποντικοί» επέστρεψαν στη Σούρπη στις 14 Μαρτίου –πάλι Κυριακή- ανοίγοντας χρηματοκιβωτίου σούπερ μάρκετ και ΑΤΜ ανάληψης χρημάτων της Εθνικής Τράπεζας, που λειτουργεί στον ίδιο χώρο, με λεία 47.000 ευρώ.

Aνοιξαν και άλλο μάρκετ
Το περασμένο σαββατοκύριακο άγνωστοι δράστες άνοιξαν και δεύτερο μάρκετ, στη Νέα Αγχίαλο, από τις 8:30 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται για το σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», στην οδό Βόλου. Οι δράστες παραβίασαν το παράθυρο του μπάνιου από το κατάστημα, κατευθύνθηκαν στο ταμείο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 266 ευρώ, έχοντας προηγουμένως απενεργοποιήσει το συναγερμό. Η καταγγελία έγινε χθες στις 6 το απόγευμα από τον 36χρονο υπεύθυνο του καταστήματος.

Και στις δύο διαρρήξεις των σούπερ μάρκετ στον Αλμυρό οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες από τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας των καταστημάτων.

Διαρρήξεις – καρμπόν στο Βόλο
Δύο διώροφες μονοκατοικίες στο Βόλο αποτέλεσαν στόχο διαρρηκτών στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Και στις δύο διαρρήξεις, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία των αστυνομικών ερευνών, δείχνουν ότι υπάρχουν στοιχεία-καρμπόν. Στις διώροφες μονοκατοικίες οι δράστες μπούκαραν, σπάζοντας τις κεντρικές εισόδους.

Χρυσαφικά αξίας 11.000, δύο επιταγές 45.000 ευρώ η κάθε μία και χρηματικό ποσό 4.300 ευρώ σήκωσαν από διώροφη μονοκατοικία, στο Βόλο, ιδιοκτησίας 58χρονου διαρρήκτες. Οι «ποντικοί» τρύπωσαν στο σπίτι του, από τις 5:50 το πρωί του Σαββάτου έως τις 9:30 το πρωί της Κυριακής και ενώ ο ιδιοκτήτης απουσίαζε.

Την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, η οποία αναζητά τους δράστες, απασχολεί από το βράδυ του Σαββάτου και δεύτερη παρόμοια διάρρηξη σε άλλη διώροφη μονοκατοικία του Βόλου. Σε αυτή την περίπτωση οι διαρρήκτες άρπαξαν από το σπίτι ιδιοκτησίας 49χρονου χρυσαφικά αξίας 15.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 1.800 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου