ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο της Υπατης Αρμοστείας ΟΗΕ στις εγκαταστάσεις Μόζας στο Βόλο

κλιμάκιο-της-υπατης-αρμοστείας-οηε-στ-25896

Επιθεώρηση από εξαμελή αντιπροσωπεία – Γέννησε χθες 21χρονη Σύρια

Επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. όπου φιλοξενούνται 203 πρόσφυγες πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Κλιμάκιο αποτελούμενο από έξι άτομα κατέφθασε στις εγκαταστάσεις γύρω στις 11 το πρωί.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Οι εκπρόσωποι της Υπατης Αρμοστείας συνομίλησαν με τους πρόσφυγες και κράτησαν σημειώσεις για τα θέματα που τους ενδιέφεραν, ενώ έλεγξαν όλους τους χώρους του κέντρου φιλοξενίας.

Ειδικότερα η αντιπροσωπεία ζήτησε και ενημερώθηκε για τη σίτιση των προσφύγων, ενώ επιθεώρησε τους χώρους υγιεινής, κρατώντας σημειώσεις ακόμη και για τις διαστάσεις τους, καθώς και άλλα στοιχεία που τους ενδιέφεραν.

Το κλιμάκιο ξενάγησε στις εγκαταστάσεις ο Ταξίαρχος Αναστάσιος Πάτσαλος, ο Ταγματάρχης Βλάσης Μακρής και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας που ήταν επίσης παρούσα.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος, που ρωτήθηκε για το θέμα είπε ότι «φάνηκε να αποχώρησαν ικανοποιημένοι». Εξάλλου, οι χώροι φιλοξενίας ήταν καθαροί, καθώς ιδιωτικό συνεργείο με το οποίο συνεργάζεται ο Στρατός είχε μεριμνήσει και καθαρίσει τις εγκαταστάσεις νωρίτερα το πρωί, ενώ και οι ίδιοι οι πρόσφυγες τηρούν αυστηρά μέτρα, όταν τελειώσουν οι ώρες των γευμάτων τους.

«Τους εξηγήσαμε πως γίνεται η διαδικασία της σίτισης, δώσαμε λεπτομέρειες για όλα όσα ζητήθηκαν. Αποχώρησαν ευχαριστημένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Στο μεταξύ, προχθές το βράδυ μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που είχαν συγκεντρωθεί με στρατιωτικό όχημα από τους εθελοντές. Το πρόγραμμα σίτισης τηρήθηκε κανονικά και χθες το πρωί και το μεσημέρι σύμφωνα με το πρόγραμμα που έβαλε ο Στρατός, κρουασάν, χυμό, φρούτα, τσάι και γάλα το πρωί και μαγειρεμένα φαγητά το μεσημέρι, αλλά και το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι στον εξωτερικό χώρο έχουν εγκατασταθεί δέκα χημικές τουαλέτες για τους πρόσφυγες, ενώ υπάρχει κοντέινερ με δέκα ντουζ με ζεστό νερό και δύο νιπτήρες τη διαχείριση του οποίου έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι μετανάστες.

ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

Γεννήθηκε υγιέστατο το μωράκι 21χρονης

Ενα υγιέστατο αγοράκι που ζυγίζει δύο κιλά και τριακόσια γραμμάρια γέννησε χθες στις 5.15 το απόγευμα 21χρονη Σύρια. Πρόκειται για τη δεύτερη πρόσφυγα που μεταφέρθηκε προχθές το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου και παρέμεινε όμως στη Μαιευτική Κλινική το βράδυ.

Η γέννα της, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε με φυσιολογικό τοκετό και όλα πήγαν κατ’ ευχή τόσο για την ίδια όσο και για το αγγελούδι, που έφερε στον κόσμο.

Το αγοράκι, όπως αναφέρθηκε, χαίρει άκρας υγείας. Είναι δε το δεύτερό της παιδί. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού αλλά και μετά από τη γέννηση του βρέφους η νεαρή μετανάστρια είχε δίπλα της το σύζυγό της και την οικογένειά της, για τους οποίους ελήφθη η μέριμνα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για να της συμπαρασταθούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου