ΤΟΠΙΚΑ

Από τη σήραγγα Γορίτσας τα μεγάλα φορτηγά

από-τη-σήραγγα-γορίτσας-τα-μεγάλα-φορτ-851206

Εντατικά δουλεύουν τα συνεργεία των δύο εταιριών που κατασκευάζουν το κομμάτι του περιφερειακού δρόμου από τη σήραγγα της Γορίτσας μέχρι την περιοχή πάνω από την Αγριά, κοντά στο γήπεδο της περιοχής. Ωστόσο οι ανησυχίες και οι φόβοι για την τύχη της εργολαβίας δεν λείπουν, κάτι που κάνει τον επιβλέποντα του έργου για λογαριασμό του Υπουργείου Υποδομών κ. Κώστα Δανιήλ να είναι συγκρατημένος στις εκτιμήσεις του για την πορεία του έργου. Θέλω να πιστεύω, σημειώνει ο μηχανικός του Υπουργείου, ότι με τους ρυθμούς που προχωρούν οι εργασίες τους τελευταίους μήνες θα είναι εφικτό μέχρι το τέλος του έτους να γίνεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων από τη σήραγγα της Γορίτσας, κάτι που όπως λέει είναι σημαντικό -σε πρώτη τουλάχιστον φάση- προκειμένου να γίνει η εκτροπή τους μέσα από το οικιστικό Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.
Ο κ. Δανιήλ υποστηρίζει ακόμη ότι η χρηματοδότηση στην παρούσα φάση είναι επαρκής για τη συνέχιση του έργου, ωστόσο σημειώνει ότι τα προβλήματα που πολύ πιθανόν να ανακόψουν την απρόσκοπτη πορεία του έργου είναι οι οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι δύο εργολήπτριες εταιρίες και οι ιδιοκτήτες τριών σπιτιών που είναι προς την έξοδο του δρόμου, κοντά στα Αστέρια Αγριάς. Μολονότι, όπως προσθέτει ο κ. Δανιήλ, τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις έχουν καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο από τον περασμένο Δεκέμβριο, συνολικά 6.000.000 ευρώ, εν τούτοις αρνούνται να αποχωρήσουν. Ήδη έχω κάνει, λέει ο κ. Δανιήλ, όλα όσα προβλέπονται από το Νόμο τόσο προς τη Δικαιοσύνη, όσο και προς την Κτηματική Υπηρεσία, προκειμένου να αποβληθούν, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες. Σε ανάλογες δυστυχώς περιπτώσεις, όπως σημειώνει, ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου τέσσερις μήνες, ενώ εργασίες πρέπει να γίνουν και από την ΑΓΕΤ για την άνοδο των φορτηγών από το εργοστάσιο στον ανισόπεδο κόμβο, όπως επίσης και μπροστά στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Αγριάς.
Στο κομμάτι της εργολαβίας της ΜΕΛΚΑ από την οδό Αλκίππης μέχρι το τούνελ οι εργασίες που είναι σε εκκρεμότητα είναι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης , μέσα στη σήραγγα είναι σε εξέλιξη εργασίες ηλεκτροφωτισμού στη σήραγγα, καθώς και στη σήραγγα κινδύνου, ενώ οι εργασίες που απομένουν κατά μήκος της κοιλαδογέφυρας είναι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, οι πλακοστρώσεις των πεζοδρομίων και τα στηθαία προστασίας, ενώ στη συνέχεια και σε μήκος 300 μέτρων γίνεται ο κόμβος για τα βαρέα οχήματα προς την ΑΓΕΤ και τις αποθήκες καυσίμων, όπου είναι σε εκκρεμότητα οι εργασίες διάνοιξης, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης. Από εκεί και πέρα είναι σε εξέλιξη εργασίες από μία δεύτερη εργολαβία, η οποία παρακάμπτει την παραλία της Αγριάς και η οποία για να ολοκληρωθεί περιμένει την ολοκλήρωση της Μελέτης Παράκαμψης της Αγριάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου