ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες στο σκληρό πυρήνα της τρομοκρατίας!

βολιώτες-στο-σκληρό-πυρήνα-της-τρομοκ-851206

Σε εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα οδηγούν οι εξελίξεις που προέκυψαν γύρω από την τρομοκρατία μετά την προσαγωγή νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Αντιτρομοκρατική τεσσάρων ατόμων. Προσαχθέντες είναι τρεις άντρες και μία γυναίκα από το Βόλο και την Γλυφάδα οι οποίοι ανακρίνονται.


Κατά πληροφορίες οι προσαχθέντες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και συνδέονται με τον Επαναστατικό Αγώνα. Επίσης κατά πληροφορίες σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία βρέθηκαν έγγραφα, προκηρύξεις και υλικό που μεταφέρθηκε για εξέταση στην εγκληματολογική υπηρεσία.
Μια άλλη γιάφκα κατά την Αστυνομία εντοπίστηκε στα Καλύβια Αττικής, 300 μέτρα από το σκοπευτήριο της ομώνυμης ομοσπονδίας, όπου, επίσης, διεξήχθη έρευνα με την παρουσία της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ενώ με τη συνολική έρευνα ασχολούνται 10 εισαγγελείς.

Δύο από τα άτομα είναι γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ η γυναίκα είναι η φίλη ενός εξ αυτών.

Ένα εκ των δύο ατόμων είχε συλληφθεί στο παρελθόν και βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικών στην κατοχή του καθώς και αριθμός όπλων. Ο τέταρτος συλληφθείς φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης της γιάφκας στη Νέα Ιωνία.


Η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής άρχισε πριν από τρεις ημέρες μετά από πληροφορία για ενδεχόμενο ένοπλο χτύπημα. Η Αντιτρομοκρατική αναζητούσε δύο αυτοκίνητα (το ένα με κλεμμένες πινακίδες) και το δεύτερο χρώματος λευκού. Επίσης η Αστυνομία αναζητούσε δύο μοτοσυκλέτες. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που διοχετεύονται από κύκλους της Αστυνομίας επιχειρούν να συνδέσουν τις προσαγωγές – συλλήψεις με γνωστά ένοπλα χτυπήματα, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό κατά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Πάντως από το βράδυ της Παρασκευής βοούσε η Αθήνα για επερχόμενη σοβαρή εξέλιξη στον χώρο της Ένοπλης Βίας χωρίς ωστόσο να ήταν σαφές εάν επρόκειτο για συλλήψεις ή για ένα ακόμη χτύπημα.
Απευθυνόμενος στα μέσα ενημέρωσης ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΓΑΔΑ Θ. Κοκαλάκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο εντατικών ερευνών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ προέβησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου σε προσαγωγές ατόμων και σε κατ’ οίκον έρευνες από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που κατασχέθηκαν.

Οι εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επισήμανε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς να κάνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο και αρνούμενος να απαντήσει σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις εάν οι προσαχθέντες συνδέονται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες με μεγάλη μυστικότητα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τέσσερα αυτά άτομα και πραγματοποιήθηκε έφοδος στις κατοικίες τους.

Πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και η άκρη του νήματος για την προσαγωγή τους θεωρείται ότι βρέθηκε μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας.

Οι 4 συλληφθέντες
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Α.Π.Ε. οι 4 συλληφθέντες για τρομοκρατία είναι ο Κώστας Καλαρέμας, η Νατάσα Καλαρέμα, ο Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του.

Αυτός είναι ο Νίκος Μαζιώτης
Ο Νίκος Μαζιώτης είχε συλληφθεί το 1997 στο σπίτι του στην οδό Σπάρτης 13 στο Καματερό, και είχαν βρεθεί βρέθηκαν 3 όπλα, 10 κιλά εκρηκτικά και προκηρύξεις. Είχε ομολογήσει ότι ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση “Αναρχικοί Αντάρτες Πόλεων”, η οποία είχε τοποθετήσει βόμβα στο υπουργείο Βιομηχανίας και στην οποία βρέθηκε αποτύπωμα του. Ο ίδιος δήλωνε τότε: “αγωνίζομαι στο μέτρο των ατομικών μου δυνάμεων για την ανατροπή του κράτους και… του υπάρχοντος κοινωνικού καθεστώτος, χωρίς να απορρίπτω καμία μορφή δράσης”. Στρατιωτική θητεία δεν υπηρέτησε ως αρνητής στρατεύσεως, ενώ είχε συλληφθεί και το 1996 στα διαβόητα επεισόδια βανδαλισμού στο Πολυτεχνείο Αθηνών.

“Ηταν προμελετημένο”
“Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε προγραματίσει την έφοδο τέσσερις ημέρες νωρίτερα Ο Διοικητής της ΔΑΕΕΒ Αλκιβιάδης Τζωίτης είχε κάνει τη νύχτα… ημέρα στον τελευταίο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου και σχεδίαζε την επιχείρηση. Χθες το μεσημέρι μάλιστα δόθηκε οδηγία σ’ όλους τους Διοικητές των περιφεριακών Τμημάτων [Ομόνοια, Ανω Πατήσια, Αγιος Παντελεήμονας] να βρίσκονται στις υπηρεσίες τους απο τις δέκα το βράδυ έως τις τρεις τα ξημερώματα. Η αστυνομία αναζητεί συγκεκριμένα οχήματα με τα οποία διαφεύγουν οι υπόλοιποι ύποπτοι.”

Στο Λαγονήσι το δεύτερο κρησφύγετο;
Το δεύτερο κρησφύγετο σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε στο Λαγονήσι και μάλιστα σε κοντινή απόσταση απο τις εγκαταστάσεις μετεκπαίδευσης της… Αστυνομίας δίπλα απο τη Γαλάζια Ακτή.

Και στο κέντρο της Αθήνας κρησφύγετο;
Εκτός απο το κρησφύγετα στη Νέα Ιωνία και στα Καλύβια υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία έχει εντοπίσει άλλο ένα στο… κέντρο της Αθήνας.

Η Ν.Δ. για τις εξελίξεις
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νικόλαος Δένδιας, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αθανάσιου Κοκκαλάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κάθε θετική εξέλιξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δεν μπορεί παρά να έχει την καθολική συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας».


Ο ΛΑ.Ο.Σ. για την τρομοκρατία
Αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για τις συλλήψεις ατόμων που φέρονται να έχουν σχέση με την τρομοκρατία, από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. τονίζονται τα εξής: Είναι ευκαιρία να βγουν όλα στην επιφάνεια. Φυσικοί, ηθικοί και παράπλευροι αυτουργοί της τρομοκρατίας. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ξεπεράσει αναστολές και σκοπιμότητες. Συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που κάτω από όχι ιδανικές συνθήκες, προσπαθούν για το καλύτερο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου