ΤΟΠΙΚΑ

Τρόφιμα σε 1.182 οικογένειες ~ Aπό τη Μητρόπολη Δημητριάδος σε απόρους

τρόφιμα-σε-1-182-οικογένειες-aπό-τη-μητρόπο-28212

Τρόφιμα θα διανείμει η Μητρόπολη Δημητριάδος σε 1.182 άπορες οικογένειες της Μαγνησίας, ενόψει της εορτής του Πάσχα, κατ’ αντιστοιχία με τη δράση που είχε πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του περασμένου Δεκεμβρίου. Η διανομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, προκειμένου να γεμίσει το Πασχαλινό τραπέζι των άπορων οικογενειών της Μαγνησίας, με τα αναγκαία είδη.

Στη λίστα των δικαιούχων που έχει καταρτιστεί από την κοινωνική υπηρεσία της τοπικής Εκκλησίας και συγκεκριμένα το κέντρο συμπαραστάσεως οικογένειας, καταγράφονται άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνεργοι οικογενειάρχες, μοναχικά άτομα και χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι βιώνουν το ακραίο πρόσωπο της φτώχειας. Οι υπεύθυνοι του γραφείου συμπαραστάσεως οικογένειας της τοπικής Εκκλησίας, γίνονται αποδέκτες της αγωνίας του κόσμου και δεκάδων αιτημάτων για βοήθεια, τα οποία διατυπώνονται από πολλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Τα συνήθη αιτήματα περιλαμβάνουν τρόφιμα, χρήματα για το ενοίκιο, την κάλυψη των τιμολογίων του ΟΤΕ ή της ΔΕΗ, θέματα υγείας, αλλά και την εξασφάλιση εργασίας, ζήτημα το οποίο απασχολεί πολλές οικογένειες της περιοχής μας.

Οι ηλικίες των αιτούντων βοήθεια ποικίλλουν, ενώ κατά μέσο όρο, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία, τριάντα ετών και άνω, αλλά και μεγαλύτεροι. Πολλά αιτήματα διατυπώνονται, παράλληλα, και από νεαρής ηλικίας άτομα, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, οι οποίοι προέρχονται από άπορες οικογένειες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου