ΤΟΠΙΚΑ

Εμποροι: «Ασχοληθείτε σοβαρά για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα»

εμποροι-ασχοληθείτε-σοβαρά-για-την-ε-28222

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την υφυπουργό και τους βουλευτές Μαγνησίας

Η πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ στους θεσμούς προκάλεσε χθες την άμεση αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τους βουλευτές Μαγνησίας ζητώντας μέτρα ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα. Στην ανοιχτή επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει ότι μετά από έξι χρόνια κρίσης, έξι χρόνια απώλειας τζίρου πάνω από 60%, λουκέτα που συνεχίζονται, ο εμπορικός κόσμος περίμενε για το 2016 να φαίνεται ένα μικρό φως ανάπτυξης.

Αντί αυτού, επισημαίνει, ενώ τρέχει ο τέταρτος μήνας του 2016 ακόμη δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, στην οποία ακούγεται ότι θα έρθει ένα νέα φορολογικό – ασφαλιστικό καθεστώς το οποίο θα αποτελέσει ταφόπλακα για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις αλλά και δεν θα προσελκύσει νέους επενδυτές.

«Κι ενώ περιμέναμε μια υπόσχεση από το Νοέμβριο του 2015 για τον περίφημο ακατάσχετο λογαριασμό, για να προμηθευτούν οι έμποροι τα μηχανήματα POS, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, ακούσαμε χθες ότι έγινε και πρόταση στην Τρόικα – Θεσμούς – Κουαρτέτο, για αύξηση του Φ.Π.Α. από το 23% στο 24%.

Εχει δείξει το παρελθόν, ότι με την αύξηση φόρων και την αύξηση του Φ.Π.Α. τα αποτελέσματα είναι αντίθετα. Το λένε εξάλλου και οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι» σημειώνει.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει για τον εμπορικό κόσμο, η υπομονή έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια. «Είναι η στιγμή να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να ασχοληθείτε σοβαρά με τον ιδιωτικό τομέα» αναφέρει η ανοιχτή επιστολή.

Κατά τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας αν υπάρχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα υπάρχουν και έσοδα και στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, αρκεί οι φόροι να μην είναι παράλογοι και εξοντωτικοί.

«Μην ξεχνάτε ότι τελικά αποφασίζετε για μας, χωρίς εμάς. Αν εμείς αποφασίζαμε για σας, χωρίς εσάς και ψηφίζαμε νόμο τον οποίο, για να εκλεγεί κάποιος βουλευτής, πρέπει να συγκεντρώνει το 50+1 των ψηφισάντων, θεωρούμε ότι κανένας βουλευτής δεν θα ήταν εφικτό να το κατορθώσει. Οσο αυτό είναι εφικτό, άλλο τόσο είναι εφικτό να επιβιώσει η εμπορική επιχείρηση με τα μέτρα που υπάρχουν και με αυτά που έρχονται» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου