ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Ωραίες αλλά…
επικίνδυνες
Ομορφες οι ζαρντινιέρες στις πολυκατοικίες της παραλίας. Σαν τους άνδρες της πρώτης μοίρας αλεξιπτωτιστών κρέμονται στον αέρα. Όσο παραμένουν σταθερές στα κάγκελα είναι όμορφες και θεαματικές. Έχει σκεφτεί όμως κανείς τι θα γίνει αν αποκολληθεί κάποια από αυτές; Από κάτω ακριβώς βρίσκεται η τέντα της καφετέριας. Κάτω από την τέντα φυσικά βρίσκονται τα κεφάλια των θαμώνων. Κάτω από τους θαμώνες μπορεί να βρίσκεται και πετρέλαιο, γιατί αν πέσει μια τέτοια ζαρντινιέρα, σίγουρα θα βρει πετρέλαιο! Τελικώς επιτρέπεται ή απαγορεύεται να επικρέμανται εξωτερικά από τα κάγκελα οι ζαρντινιέρες; Μάλλον απαγορεύεται, αλλά ποιος δίνει σημασία. Όταν θα βρει… το κεφάλι ανύποπτου θαμώνα, τότε θα τρέχουμε όλοι και θα ανασύρουμε νόμους και διατάξεις.
Χ.Μ.

Οι τιμές
των εισιτηρίων
Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αναγράφουν την τιμή τους. Στο Βόλο όμως, που δεν δίνουμε και πολύ σημασία στα ευρώ, ως γνωστοί γαλαντόμοι, δεν αναγράφονται. Γιατί; Υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος ή μήπως επειδή δεν ασχολούμαστε με ψιλά;
Χ.Μ۠.

Για το ζύγι
του καταναλωτή
Μας το επισημαίνει φίλος αναγνώστης, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει και μεγάλη εμπιστοσύνη στις ζυγαριές των μικροπωλητών των λαϊκών αγορών. Γιατί να μην υπάρχουν δύο φορητές δημοτικές ζυγαριές στον εκάστοτε χώρο της λαϊκής αγοράς, ώστε να μπορεί ο κάθε καταναλωτής να κάνει μια διασταύρωση, αν πραγματικά πήρε τα κιλά που πλήρωσε; Έτσι και οι πωλητές θα είναι πιο προσεκτικοί και οι καταναλωτές που δεν έχουν και μεγάλη εμπιστοσύνη θα μπορούν να διαπιστώσουν τι πληρώνουν και τι αγοράζουν, επισημαίνει ο φίλος μας. Ο ίδιος τονίζει ότι όλο και συχνότερα απουσιάζουν οι ταμπέλες με τις τιμές από τους πάγκους των λαϊκών αγορών. Άμα δεν ξέρεις την τιμή, δεν έχεις εμπιστοσύνη και στο ζύγισμα, βράσε όρυζα.
Χ.Μ.

Ευρύ το φάσμα
των ελέγχων…
Δεν είναι μόνον τα κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ στα οποία στρέφει το ενδιαφέρον της τις τελευταίες μέρες η Διεύθυνση Εμπορίου, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Υπάρχουν και τα κηροποιεία, αλλά και τα καταστήματα παιχνιδιών, σ΄ ό,τι αφορά την ποιότητα των υλικών κατασκευής τους…
Α.Τ.

Τομή
Στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος με Κουταρέλια μία λακκούβα απειλεί τη σωματική μας ακεραιότητα…
Έχει μπαλωθεί πολύ πρόχειρα, με αποτέλεσμα, αντί να αποκατασταθεί η τομή, το πρόβλημα να έχει διογκωθεί. Ας σταματήσουν, επιτέλους, αντί για μπαλώματα, να κάνουν σωστή δουλειά, διότι δεν τους φταίει σε τίποτα ο κάθε ανυποψίαστος περαστικός που μπορεί να πέσει και να ψάχνεται μετά.
Β.Κ

Ασφαλτοστρώσεις
Από πολλές περιοχές της Νέας Ιωνίας διαμαρτύρονται, διότι ακόμη και ενώ έχουν τελειώσει τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ και του φυσικού αερίου, δεν έχουν ξεκινήσει η ασφαλτοστρώσεις. Η αλήθεια είναι ότι κεντρικοί δρόμοι, όπως η Ελλησπόντου, ασφαλτοστρώθηκαν πριν από λίγες μέρες, ωστόσο για να μην υπάρχουν παράπονα… τα μηχανήματα θα πρέπει να περάσουν από όλες τις συνοικίες, όπου τουλάχιστον χρήζουν παρεμβάσεων.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου