ΤΟΠΙΚΑ

Στο Τσαλαπάτα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

στο-τσαλαπάτα-οι-μαθητές-του-1ου-επαλ-βό-29306

Ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου – μουσείου

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική υπήρξε η επίσκεψη των μαθητών της δευτέρας και τρίτης τάξης του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του Τομέα Οικονομίας-Διοίκησης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου στο παλαιό Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα, στα Παλιά Βόλου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30-3-2016.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από την αρμόδια υπάλληλο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, είδαν τα μηχανήματα, εγνώρισαν όλα τα στάδια της σειράς παραγωγής από την αποθήκευση πρώτων υλών, την προετοιμασία, την επεξεργασία, το ψήσιμο, τα τελειώματα, τη διαλογή και την αποθήκευση των τούβλων και κεραμιδιών, επισκέφθηκαν το μουσείο, τις αποθήκες, το φούρνο, τα γραφεία και τους λοιπούς χώρους. Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν τα δεδομένα ενός εργοστασίου μιάς άλλης εποχής με εκείνα μιάς σύγχρονης βιομηχανίας , να γνωρίσουν τις εξελίξεις και να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα σε συνδυασμό με τα μαθήματά τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Νικόλαος Κατσιαβριάς και οι καθηγήτριες κ. Ξανθίππη Βόμβολου και Ελένη Κατσαφούρη.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των ειδικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου, Κασσαβέτη 3- Πολυμέρη, στο οποίο λειτουργούν οι ειδικότητες Οικονομίας-Διοίκησης, Εμπορίας και Διαφήμισης, Τουριστικών και Πληροφορικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου