ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνικές πρωτοβουλίες από τους εμπόρους

κοινωνικές-πρωτοβουλίες-από-τους-εμπ-29647

Συγκέντρωση τροφίμων και δράσεις για τη διασφάλιση της καλύτερης προσβασιμότητας ΑμεΑ

Δύο παράλληλες κοινωνικές δράσεις καταγράφονται στον προγραμματισμό του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, με στόχο τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη βοήθειας και τη βελτίωση, παράλληλα, της προσβασιμότητας όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Στο πρώτο σκέλος της προσπάθειας, τα μέλη της Ενωσης προσανατολίζονται στη συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες και την Κουζίνα αλληλεγγύης, η οποία προσφέρει φαγητό σε εκατοντάδες απόρους αλλά και σε παιδιά που στερούνται το πρωινό κολατσιό.

Το δεύτερο σκέλος της προσπάθειας, αντίστοιχα, έχει ως αποδέκτες όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή αναπηρίες, που καθιστούν δύσκολη τη μετακίνησή τους. Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, θα τοποθετούνται αυτοκόλλητα πάνω στις σακούλες των καταστημάτων, τα οποία θα μεταφέρουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της βελτίωσης της καθημερινότητας όσων κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν αποσπώμενες ράμπες στις εισόδους καταστημάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και ειδικά ενημερωτικά αυτοκόλλητα στις προθήκες τους.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Τσέλιος αναφέρει ότι ουσιαστικός στόχος των προσπαθειών είναι να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και παράλληλα να δημιουργηθούν και άλλες ράμπες πρόσβασης στην πόλη, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου