ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν οι πρώτες ακυρώσεις από το εξωτερικό

αρχισαν-οι-πρώτες-ακυρώσεις-από-το-εξω-30970

Εντονότατη ανησυχία διατυπώνουν ξενοδόχοι της Μαγνησίας τονίζοντας ότι ενισχύεται η αβεβαιότητα

Εντείνεται η ανησυχία και ο προβληματισμός των ξενοδόχων της Μαγνησίας, οι παρακολουθούν με έντονη περίσκεψη τις πρώτες ακυρώσεις, οι οποίες συνδέονται με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνουν ορισμένοι επαγγελματίες. Οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό, σε συνάρτηση με την εμφανή μείωση των κρατήσεων, συνθέτουν ένα σκηνικό αγωνίας για τους επαγγελματίες που γίνονται αποδέκτες των παραπάνω φαινομένων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εκφράζονται φόβοι ότι θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολη η επιβίωση των ξενοδόχων, καθώς καταγράφονται ήδη δεκάδες περιπτώσεις επαγγελματιών, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις πάγιες καθημερινές υποχρεώσεις τους.

Οι ακυρώσεις μεταφράζονται ως σύνηθες φαινόμενο από μερίδα επαγγελματιών του κλάδου, ενώ στον αντίποδα, διατυπώνονται φόβοι ότι η πιθανόν να μην εξελιχθεί η σεζόν, σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες.

Κατηγορηματικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος χαρακτηρίζει «ανησυχητικές» τις τάσεις που διαφαίνονται από το εξωτερικό. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων «προέρχονται όχι μόνο από τις Βαλκανικές χώρες αλλά και την Ευρώπη, και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα οξυνθούν τα προβλήματα που σημειώνονται στο χώρο του τουρισμού». Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει ο ίδιος, οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των εν δυνάμει επισκεπτών της Μαγνησίας και είναι εμφανείς στη ροή των κρατήσεων ενόψει της θερινής σεζόν.

Με ανάλογα συναισθήματα παρατηρεί τις εξελίξεις ο Πάρις Κονιόρδος, γενικός γραμματέας στο Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο οποίος εκτιμά ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των επαγγελματιών οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο ίδιος κάνει λόγο για ακυρώσεις από όλη την Ευρώπη, πλην τριών Βαλκανικών χωρών, οι οποίες «συνοδεύονται» από «πάγωμα» των κρατήσεων από το εξωτερικό. Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με την εξέλιξη της σεζόν, ο κ. Κονιόρδος διαβλέπει «μια πολύ δύσκολη κατάσταση» καθώς «έχει αλλάξει δραματικά το τοπίο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι ξενοδόχοι είναι επί της ουσίας οι πρεσβευτές του τουρισμού, και γίνονται αποδέκτες της θετικής ή αρνητικής, αντίστοιχα, εικόνας, που υπάρχει από το εξωτερικό.

Την ανησυχία της εκφράζει, τέλος, η Ελένη Καραΐσκου, ξενοδόχος της Μαγνησίας, η οποία εκτιμά, ωστόσο, ότι η εικόνα των ακυρώσεων κυμαίνεται στα συνήθη δεδομένα που σημειώνονται κάθε χρόνο, ενώ σημειώνει, ωστόσο, ότι η μείωση των κρατήσεων από το εξωτερικό, είναι ευδιάκριτη από τους επαγγελματίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου