ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η ανακύκλωση γυαλιού στο Βόλο

ξεκινά-η-ανακύκλωση-γυαλιού-στο-βόλο-31333

50 κώδωνες παραλαμβάνει η Διεύθυνση Καθαριότητας

Ενα βήμα παραπέρα στον τομέα της ανακύκλωσης κάνει ο δήμος Βόλου. Εντός της εβδομάδας, παραλαμβάνονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας 50 κώδωνες για την ανακύκλωση γυαλιού.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, οι κώδωνες θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία, όπως πλατείες, στην παραλία και κοντά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία «ποντάρει» η υπηρεσία για την ανακύκλωση γυάλινων μπουκαλιών.

Κώδωνες για ανακύκλωση γυαλιού θα τοποθετηθούν και στις δημοτικές ενότητες. Την ευθύνη της συλλογής θα έχει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. που καλύπτει και το κόστος αγοράς και τοποθέτησης στα προσυμφωνημένα σημεία. Για τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης ο δήμος θα ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ανακύκλωση γυαλιού, εντάσσεται στο τοπικό σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου Βόλου, που προβλέπει ανακύκλωσης των αστικών απορριμμάτων σε ποσοστό 50% έως το 2020. Από το ίδιο σχέδιο προβλέπεται η τοποθέτηση 20 κάδων απορριμμάτων σε κεντρικά πάρκα για τη συλλογή προϊόντων χλοοκοπής, χόρτων και φύλλων, τοποθέτηση καφέ κάδων για τη συλλογή βιοαποβλήτων, ανάπτυξη συστήματος συλλογής ογκωδών αποβλήτων σε ένα πράσινο σημείο. Πρόβλεψη υπάρχει και για την ανακύκλωση οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Η ανακύκλωση στο συγκεκριμένο τομέα θα πρέπει να επεκταθεί και στις νησιωτικές περιοχές, ενώ στόχος είναι η επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση σε ποσοστό 85%. Η ανακύκλωση προβλέπεται να επεκταθεί και στα απόβλητα συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας, ενώ για τα απόβλητα έλαια στόχος είναι η συλλογή σε ποσοστό 70% και η αναγέννηση σε ποσοστό 80%.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου