ΤΟΠΙΚΑ

48 μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ανάμεσα στους 1.881 υποψηφίους

48-μαθητές-του-κοινωνικού-φροντιστηρίο-32060

Διπλό άγχος για τις εξετάσεις αλλά και την επιλογή σχολής κοντά στο σπίτι και με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Ανάμεσα στους 1.881 υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία και 48 υποψήφιοι που παρακολουθούν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου. Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί του κοινωνικού φροντιστηρίου, βιώνουν από κοντά την αγωνία των μαθητών τους, που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες έχοντας διπλό άγχος: αυτό των εξετάσεων αλλά και της επιλογής σχολής που να είναι κοντά στο σπίτι τους για να μην επιβαρύνουν τις οικονομικά αδύναμες οικογένειές τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φέτος, οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα σε 120 μαθητές του Βόλου, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος ιδιαίτερων μαθημάτων ή ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου. Οι μαθητές έχουν ίσες ευκαιρίες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους κερδίζοντας μία θέση σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Συνολικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις ετοιμάζονται αυτό το διάστημα 48 μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου: 20 από τη θεωρητική, 18 από θετική – τεχνολογική και 10 από τα ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς του κοινωνικού φροντιστηρίου, το άγχος των παιδιών είναι διπλό. Αφενός για να γράψουν καλά στις εξετάσεις και να περάσουν στη σχολή, αφετέρου να επιλέξουν μία σχολή κοντά στον τόπο κατοικίας τους, αλλά και να έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Το δεύτερο νοικοκυριό σε άλλη πόλη φαίνεται να είναι απαγορευτικό για τους μαθητές που επιλέγουν σχολές με… χιλιομετρικό όριο μέχρι τη Λάρισα, ενώ φροντίζουν μέσω των επιλογών τους να μπορέσουν να πιάσουν αμέσως δουλειά με την αποφοίτηση για να μην επιβαρύνουν τον ήδη ισχνό οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου. Στις 22 Απριλίου τα μαθήματα σταματούν για τις διακοπές του Πάσχα, από τις οποίες οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 9 Μαΐου. Στις 13 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και στις 16 ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, πανελλαδικές θα δώσουν φέτος 1.881 άτομα.

Πρόκειται για 1.187 τελειόφοιτους μαθητές των γενικών λυκείων και 301 αποφοίτους προηγούμενων ετών εκ των οποίων οι 215 θα δώσουν με το νέο σύστημα (τέσσερα μαθήματα) και οι 86 με το παλιό (έξι μαθήματα). Μάλιστα από το σύνολο των υποψηφίων που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, οι 365 έχουν δηλώσει και πέμπτο μάθημα που τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν σχολές και από δεύτερο πεδίο.

Ημερίδα για το άγχος

Ομιλία με θέμα «Αγχος στις σχολικές εξετάσεις», διοργανώνει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 5:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου