ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακά μαθήματα

διαδικτυακά-μαθήματα-32312

Συνεχίζονται τα διαδικτυακά μαθήματα για δεύτερη χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου μέσω skype με επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Γ’ Γυμνασίου, η κ. Χατζηκυριάκου Νίκη καθηγήτρια φυσικής οργάνωσε και εξασφάλισε την επικοινωνία μέσω Skype με τον Βολιώτη καθηγητή κ. Νικόλαο Πράντζο από το Παρίσι, Αστροφυσικό και Διευθυντή Ερευνας στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών Γαλλίας C N R S.

Η επικοινωνία είχε θέμα «Το Σύμπαν των Αστεριών και των Γαλαξιών και η ιστορία τους». Οι μαθητές άκουσαν προσεκτικά με πολύ ενθουσιασμό για το σύμπαν, τους Γαλαξίες, τους Αστέρες και την εξέλιξή τους, την ζωή και τον θάνατο τους.

Υπήρξε μεταξύ τους μια σχέση αλληλεπιδραστική με ερωτήσεις και απαντήσεις. Ο κ. Πράντζος έχει την ικανότητα να μαγεύει τους μαθητές με την ομιλία του. Μετά το τέλος της ομιλίας οι μαθητές είχαν πολλές απορίες και έθεσαν πολλές ερωτήσεις στον καθηγητή για την εξέλιξη των αστέρων, για τους κόκκινους γίγαντες, τα σούπερ νόβα, τις μαύρες τρύπες, το Σύμπαν γενικότερα.

Ο κ. Πράντζος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με υπομονή και αγάπη. Οι μαθητές κατενθουσιασμένοι και χαρούμενοι χαιρέτησαν και ευχαρίστησαν τον κ. Πράντζο. Αυτές οι ομιλίες δίνουν πολλά ερεθίσματα στους μαθητές και τους προκαλούν το ενδιαφέρον να ασχοληθούν και μόνοι τους και να γίνουν οι αυριανοί σπουδαίοι επιστήμονες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου