ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνη καταγγελία σύμβασης για Θεοξένεια

ομόφωνη-καταγγελία-σύμβασης-για-θεοξ-32546

Σε καταγγελίες εις βάρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι «έστησε παγίδα στο δήμο Βόλου» με τη συμπληρωματική σύμβαση που υπέγραψε με την εταιρεία ΠΗΝΕΙΟΣ Α.Ε. για την κατασκευή και λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου Θεοξένεια στην Πορταριά, προχώρησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς και ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου. «Βάλατε όρο – παγίδα για το δήμο για να έχει πάτημα η Πηνειός να μην ολοκληρώσει το έργο. Για τον Εισαγγελέα είσαστε. Δεν υλοποιήσατε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα ο δήμος να κινδυνεύει.

Τεράστιο θέμα έχει δημιουργηθεί από τη δική σας αδιαφορία», κατήγγειλε ο κ. Μουλάς, απευθυνόμενος προς την επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου και αναφερόμενος στον όρο της συμπληρωματικής σύμβασης που μιλούσε για υποχρέωση του δήμου να διανοίξει οδό προς το ξενοδοχείο που όμως είναι καλντερίμι.

Το φιτίλι της αντιπαράθεσης άναψε όταν η κ. Οικονόμου, έψεξε προσωπικά τον κ. Θεοδώρου ότι ως αντιδήμαρχος αρμόδιος για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας έχασε πολύτιμο χρόνο για την καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία. «Αφήνατε την εταιρεία να σας στέλνει εξώδικα κι εσείς δεν απαντήσατε σε κανένα από τα τρία. Ευτυχώς που απάντησε η υπηρεσία. Εσείς ήσασταν αντιδήμαρχος και δεν κάνατε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι στη συμπληρωματική σύμβαση που έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή βασίζεται σήμερα ο δήμος για να καταγγείλει τη σύμβαση.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», απάντησε ο κ. Θεοδώρου, καλώντας την κ. Οικονόμου να δώσει εξηγήσεις για τον όρο – παγίδα. Ακολούθησε αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους, ωστόσο η καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία που δεν ολοκλήρωσε ως όφειλε τις εργασίες λήφθηκε με ομόφωνη απόφαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου