ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για τους Ρομά στο Μουσείο Τσαλαπάτα

ημερίδα-για-τους-ρομά-στο-μουσείο-τσαλ-34922

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, διοργανώνουν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου και το Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του τοπικού δικτύου υποστήριξης στην εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στην πόλη του Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Σάββατο 9 Απριλίου, στις 10.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα, με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα των Ρομά: Η άγνωστη πλευρά της Ευρωπαϊκής Ιστορίας».

Στην ημερίδα θα ομιλήσουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σλαβονίας κ. Ιωάννης, από το Πατριαρχείο Σερβίας, ο Αθανάσιος Γκότοβος, Καθηγητής Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κ. Εύα Πολίτου, Εκπαιδευτικός – Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Γιάννης Γεωργίου, Κοινωνιολόγος.

Στο τέλος της ημερίδας, η ομάδα μαθητών Ρομά του Αλιβερίου «ΡΟΜΑΛΕΟΙ», θα παρουσιάσουν ιστορικές μαρτυρίες για το Ολοκαύτωμα, σε σκηνοθεσία του Δρ. Στέλιου Πελασγού, αφηγητή, παιδαγωγού και συγγραφέως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου