ΤΟΠΙΚΑ

Εγραψε στα παλιά της παπούτσια… Γ. Κατρούγκαλο, βουλευτές, φορείς

εγραψε-στα-παλιά-της-παπούτσια-γ-κατρ-35398

Η Ρ. Αντωνοπούλου «προανήγγειλε» τον αποκλεισμό της πόλης, πριν παρευρεθεί σε σύσκεψη με τον υπουργό για να βρεθεί λύση

Με πρωτοφανή τρόπο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, αγνοώντας τις παρεμβάσεις που έγιναν από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές Μαγνησίας και την υφυπουργό Υποδομών, τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο αλλά και όλο το πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας έκλεισε την πόρτα στο Βόλο, ξεκόβοντας κάθε ενδεχόμενο ένταξης στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας.

Η κ. Αντωνοπούλου, μάλιστα έσπευσε -μία ώρα πριν την προγραμματισμένη για την Παρασκευή το μεσημέρι σύσκεψη με τον Αλ. Φλαμπουράρη για να βρεθεί φόρμουλα να ενταχθεί ο Βόλος- να βάλει οριστικά τέλος σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το αίτημα όλων των φορέων, αδιαφορώντας εάν με τη στάση της «αδειάζει» τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές κ.κ. Αλ. Μεϊκόπουλο, Μ. Μπαλλή και Κατ. Παπανάτσιου αλλά και την υφυπουργό Υποδομών Μαρ. Χρυσοβελώνη που μετά τις συναντήσεις που είχαν με το Γ. Κατρούγκαλο είχαν, εμμέσως πλην σαφώς, προαναγγείλει ότι θα αρθεί η αδικία και ο Βόλος θα ενταχθεί τελικά στοπρόγραμμα μέσα από τη διαδικασία υποβολής ενστάσεων.

Δεν υπάρχει ο Βόλος στο πρόγραμμα

Στην ανακοίνωση, που και οι κυβερνητικοί βουλευτές την πληροφορήθηκαν από τα τοπικά ΜΜΕ, από το γραφείο της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, διευκρινίζονται τα εξής:

«Η επιλογή των δήμων για την πιλοτική φάση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί και επομένως η πληροφόρηση περί εφαρμογής του προγράμματος σε άλλους δήμους, πλην εκείνων που ήδη έχουν ανακοινωθεί, είναι παραπληροφόρηση και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αφορά στην ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων στην προσπάθειά τους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και όχι στην εξυπηρέτηση των αναγκών των δήμων σε προσωπικό. Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους που προορίζονται αποκλειστικά για την υποστήριξη των ανέργων».

Εντονη δυσφορία μεταξύ των τριών βουλευτών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ μεταξύ των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας επικρατεί έντονη δυσφορία για τη στάση της κ. Αντωνοπούλου, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εμμέσως πλην σαφώς επιχειρεί να τους εκθέσει όταν κάνει λόγο «για παραπληροφόρηση που δόθηκε προς τα τοπικά ΜΜΕ» και ενώ οι τρεις βουλευτές ήταν εκείνοι που πήραν την πρωτοβουλία και συναντήθηκαν στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο και την ίδια την αναπληρώτρια υπουργό για να ζητήσουν να βρεθεί φόρμουλα να ενταχθεί ο Βόλος, καθώς τα στοιχεία με βάση τα οποία αποκλείστηκε ήταν του 2011 και δεν έχουν καμία σχέση με την αρνητική πραγματικότητα που βιώνει ο Βόλος εξαιτίας των αλλεπάλληλων λουκέτων σε τοπικές μονάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου