ΤΟΠΙΚΑ

Σε ομηρία επί δύο χρόνια κτηνοτρόφος από τη Ν. Αγχίαλο

σε-ομηρία-επί-δύο-χρόνια-κτηνοτρόφος-α-36582

Νοίκιασε έκταση από το δήμο αλλά δεν μπορεί να βγάλει άδεια λόγω… Κτηματολογίου

Σε ομηρία επί δύο σχεδόν χρόνια βρίσκεται κτηνοτρόφος στη Νέα Αγχίαλο. Νοίκιασε αγροτεμάχιο από το δήμο Βόλου, πλήρωσε για το πρώτο διάστημα, υπέγραψε συμβόλαιο όμως από το Νοέμβριο του 2014 δεν μπορεί να βγάλει άδεια και να ασκήσει κτηνοτροφική δραστηριότητα. Η έκταση που του νοίκιασε ο δήμος είναι δηλωμένη ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» στο Κτηματολόγιο και μπλοκάρει τόσο η υπογραφή του τοπογραφικού διαγράμματος και κατ’ επέκταση το μισθωτήριο και η έκδοση άδειας που υπογράφεται από το Δασαρχείο και την Αρχαιολογία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο κτηνοτρόφος έχει ήδη προσφύγει δικαστικά κατά του δήμου Βόλου, διεκδικώντας αποζημίωση. Αναγκάστηκε ακόμη και να ακυρώσει παραγγελία 50 προβάτων από την Ισπανία, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την έκταση που νοίκιασε.

Την έκταση τεσσάρων στρεμμάτων, ο κ. Χρήστος Γκόντας διεκδίκησε μέσα από πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος Βόλου. Πρόκειται για έκταση στη θέση Καράμπα Νταμάρια στη Ν. Αγχίαλο, την οποία πριν από τον ίδιο εκμεταλλευόταν έναντι ενοικίου στο δήμο άλλος ιδιώτης. Ο ίδιος κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, 300 ευρώ για κάθε χρόνο. Οπως αναφέρει υπέγραψε μισθωτήριο συμβόλαιο με το δήμο και περίμενε να του χαράξουν την έκταση για να μπορέσει να μπει μέσα και να στήσει το μαντρί του.

Από τότε φαίνεται να ξεκινά ο… Γολγοθάς του. Οπως έγινε γνωστό, για την έκταση δεν υπήρχε κτηματολογικό φύλλο. Στο Κτηματολόγιο είναι δηλωμένη ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», όπως και άλλες εκτάσεις φιλέτα στη Ν. Αγχίαλο, που «ιδιοποιήθηκε» η Κτηματική Υπηρεσία. Κι όμως η συγκεκριμένη έκταση είναι περιουσία του πρώην δήμου Αγχιάλου.

Του ζητήθηκε τοπογραφικό διάγραμμα που πλήρωσε ο ίδιος από την τσέπη του για να καταθέσει στη δημοτική υπηρεσία. Ωστόσο, το τοπογραφικό δεν το υπέγραφε υπάλληλος, καθώς θα έπρεπε πρώτα να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη δήλωση της έκτασης στο Κτηματολόγιο. Από τη στιγμή που το τοπογραφικό δεν υπογράφεται ο ίδιος δεν μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση άδειας από το Δασαρχείο και την Αρχαιολογία. «Αναγκάστηκα μέχρι και να ακυρώσω παραγγελία 50 προβάτων από την Ισπανία», αναφέρει ο κ. Γκόντας.

Σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο στο δήμο για μια έκταση που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημίωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου