ΤΟΠΙΚΑ

Δίωρη στάση εργασίας στη ΒΕΜΕΚΕΠ με αίτημα την ανάκληση των δύο απολύσεων

δίωρη-στάση-εργασίας-στη-βεμεκεπ-με-αί-37973

Προκήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»

Δίωρη στάση εργασίας από τη 1 μέχρι τις 3 το μεσημέρι προκήρυξε για σήμερα το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» στο εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δύο απολύσεις στο εργοστάσιο. Η Διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», καλεί τους εργαζόμενους των εργοστάσιων και βιοτεχνιών μετάλλου του Νομού, να πάρουν μέρος στην 2ωρη στάση εργασίας που αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. του Συνδικάτου ενώ στις 13.30 θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου, καλεί όλα τα σωματεία και του φορείς της περιοχής να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση και να καταδικάσουν την αντεργατική στάση της εργοδοσίας.

Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται με αιτήματα την ανάκληση των απολύσεων στο εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ, την ανάκληση της συνδικαλιστικής απόλυσης και κάθε δίωξης της εργοδοσίας της ΒΕΜΕΚΕΠ για συνδικαλιστική δράση και να μην προχωρήσει η εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ σε οποιαδήποτε άλλη αντεργατική επιλογή προς τους εργαζόμενους.

Στο μεταξύ το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων της ΒΕΜΕΚΕΠ, καταγγέλλει την εργοδοσία του εργοστασίου, για τις δύο απολύσεις στις οποίες προχώρησε την Πέμπτη 31/03/2016 και ζητά την ανάκλησή τους. Καταγγέλλει ιδιαίτερα την απόλυση της Χρυσούλας Τασολάμπρου γιατί πρόκειται όπως τονίζει για συνδικαλιστική δίωξη, καθώς η εργαζόμενη είναι ταμίας του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπος του σωματείου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και το ΕΚΒ.

«Η συγκεκριμένη απόλυση είναι -τονίζεται στην ανακοίνωση μια καραμπινάτη συνδικαλιστική δίωξη και για το λόγο αυτόν δεν θα επιτρέψουμε να περάσει. Αν η εργοδοσία αποκτήσει το ελεύθερο να απολύει τους συνδικαλιστές για την δράση τους η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη για όλους μας παίρνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση προωθεί νόμο που προβλέπει τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, τις ομαδικές απολύσεις, την απαγόρευση της απεργίας, τη δυνατότητα ανταπεργίας (λόκ άουτ) κτλ». Στήριξη στις δύο απολυμένες εκφράστηκε και από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας που ζητά επίσης την επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου