ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα Ρομά

διήμερο-εορταστικών-εκδηλώσεων-για-τ-38006

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ρομά, διοργανώνουν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου και το Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του τοπικού δικτύου υποστήριξης στην εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στην πόλη του Βόλου.

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στις 5.00 μ.μ., θα χοροστατήσει στην Ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στα πρώην εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στο Αλιβέρι Ν. Ιωνίας. Αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο, θα προβληθεί στη γλώσσα των Ρομά, η ταινία της ζωής του Χριστού.

Μεθαύριο Σάββατο 9 Απριλίου, στις 10.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα, με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα των Ρομά: Η άγνωστη πλευρά της Ευρωπαϊκής Ιστορίας».

Στην ημερίδα θα ομιλήσουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σλαβονίας κ. Ιωάννης, από το Πατριαρχείο Σερβίας, ο κ. Αθανάσιος Γκότοβος, Καθηγητής Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κ. Εύα Πολίτου, Εκπαιδευτικός – Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Γιάννης Γεωργίου, Κοινωνιολόγος.

Στο τέλος της ημερίδας, η ομάδα μαθητών Ρομά του Αλιβερίου «ΡΟΜΑΛΕΟΙ», θα παρουσιάσουν ιστορικές μαρτυρίες για το Ολοκαύτωμα, σε σκηνοθεσία του Δρ. Στέλιου Πελασγού, αφηγητή, παιδαγωγού και συγγραφέως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου