ΤΟΠΙΚΑ

Σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά

σύγχρονη-και-ασφαλής-παιδική-χαρά-38657

Παραδίδεται από το δήμο Βόλου στην τοπική κοινωνία

Πιστή στην δέσμευση της για μία τουλάχιστον σύγχρονη και κυρίως ασφαλή παιδική χαρά σε κάθε συνοικία και κάθε τοπικό διαμέρισμα η Δημοτική Αρχή Βόλου παραδίδει στην τοπική κοινωνία της Νέας Αγχιάλου την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 την καινούργια παιδική χαρά η οποία και κατασκευάστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

Η καινούργια, πιστοποιημένη από την ΕΒΕΤΑΜ σύμφωνα με τα Ευρωπαικά Πρότυπα Ασφαλείας ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-1(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-2(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-3(Ο8), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-6(08) παιδική χαρά, η οποία και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ καθώς οι εργασίες διήρκησαν μόλις δύο μήνες, έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας παιδικών χαρών και βρίσκεται μπροστά από τον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Δημαρχείου της Νέας Αγχιάλου, στο σημείο ουσιαστικά όπου βρισκόταν η παλιά παιδική χαρά η οποία ωστόσο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Η νέα παιδική χαρά είναι περιφραγμένη με μεταλλικό κάγκελο ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα πιστοποιημένα πια παιχνίδια της είναι τοποθετημένα πάνω σε πιστοποιημένο ποταμίσιο βότσαλο απολύτως εναρμονισμένο στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλή για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της. Η τοποθέτηση των οργάνων έγινε από πιστοποιημένη εταιρία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1176: 2008.

Τονίζεται πως εντός των επόμενων ημερών θα ;αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών οι φάκελοι των παιδικών χαρών Άνω Λεχωνίων και Νέας Αγχιάλου ώστε να λάβουν την απαιτούμενη πιστοποίηση και συγκεκριμένα το Ειδικό Σήμα Καταλληλότητας Λειτουργίας Παιδικής Χαράς, όπως και στην περίπτωση της παιδικής χαράς στην συνοικίας της Χιλιαδούς, της πρώτης πιστοποιημένης παιδικής χαράς που ολοκληρώθηκε από το Δήμο Βόλου και δόθηκε προς χρήση στους πολίτες στην περιοχή Χιλιαδού μεταξύ των οδών Κουντουριώτου – Γιάννη Δήμου τον Ιούλιο του 2015. Μάλιστα η παιδική χαρά στη Χιλιαδού είναι η πρώτη πιστοποιημένη από το Υπουργείο Εσωτερικών σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρέπει εδώ να αναφερθεί πως ήδη έχει παραδοθεί και πιστοποιηθεί η παιδική χαρά στην περιοχή των Άνω Λεχωνίων και ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται με την αποξήλωση και ανακατασκευή των παιδικών χαρών σε Αγριά και Σέσκλο.

Παράλληλα στο πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας είναι η έναρξη των εργασιών το αμέσως επόμενο διάστημα στις παιδικές χαρές στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Ελικοδρόμιο και στην παιδική χαρά στην διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου με Σπυρίδη ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες συνοικίες. Συγχρόνως θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες για την πιστοποίηση τεσσάρων ήδη υπαρχουσών παιδικών χαρών στη Νέα Ιωνία.

Τις εργασίες που πραγματοποιούνται στις παιδικές χαρές παρακολουθεί από κοντά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Σταυρίδης, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά την προώθηση και ολοκλήρωσή τους.

Όπως άλλωστε τόνισε ο ίδιος “οι παιδικές χαρές που κατασκευάζονται πληρούν όλους τους προβλεπόμενους από την νομοθεσία αυστηρούς όρους ασφαλείας για την προστασία των μικρών παιδιών. Το ξεκίνημα έγινε από την γειτονιά της Χιλιαδούς και η μεγάλη επισκεψιμότητα και αποδοχή που παρατηρήθηκε από την πρώτη στιγμή από παιδιά και γονείς είναι μεγάλη ηθική ανταμοιβή για τη Δημοτική Αρχή. Η δημιουργία της νέας παιδικής χαράς στη Νέα Αγχίαλο αλλά και όλων όσων θα ακολουθήσουν είναι ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη της υλοποίησης των στόχων που έθεσε η νέα Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σύμφωνα με τους όρους που έθετε η ΥΑ 28492/18.5.14 και η δημιουργία νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου