ΤΟΠΙΚΑ

Ανανέωση των λυκειακών επιτροπών ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

ανανέωση-των-λυκειακών-επιτροπών-ζητ-39254

Ενόψει της διενέργειας των πανελληνίων εξετάσεων

Παράσταση στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έκανε η τοπική ΕΛΜΕ για το θέμα της σύστασης των λυκειακών επιτροπών στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα που θα ενεργοποιηθούν ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων.

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία για τη διενέργεια των πανελληνίων εξετάσεων με τον καθορισμό των εξεταστικών κέντρων, τη συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών στα εξεταστικά κέντρα και τη στελέχωση του βαθμολογικού κέντρου που θα λειτουργήσει στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, «οι επιτροπές αυτές για να επιτελέσουν το ρόλο τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Πανελληνίων εξετάσεων θα πρέπει ασφαλώς να διαθέτουν τον ικανό αριθμό εκπαιδευτικών με εμπειρία. Παράλληλα όμως με αυτή τη θέση, εξίσου σημαντικό είναι η ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού αυτού διότι μπορούν και πρέπει να αποκτούν εμπειρία στο θέμα αυτό περισσότεροι συνάδελφοι και να μην παρατηρείται το φαινόμενο να στελεχώνονται από τους ίδιους συναδέλφους κάθε φορά εξεταστικά κέντρα και κυρίως το βαθμολογικό. Για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής να είναι διαφανής για όλους τους εκπαιδευτικούς».

Η ΕΛΜΕ ζητά ανανέωση του προσωπικού σε ποσοστό 40% ώστε οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμμετάσχει να αξιοποιηθούν σε όλες αυτές τις διαδικασίες.

Πρότεινε μάλιστα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, να γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος και η επιλογή να γίνει αξιοκρατικά με τη διαδικασία της κυκλικής επιλογής. «Επίσης θεωρούμε αναγκαίο να γίνουν από την αρχή οι εξαιρέσεις, για λόγους υγείας που είναι γνωστοί στα σχολεία καθώς επίσης να ληφθεί σοβαρά υπόψη ο φόρτος εργασίας για τους συναδέλφους που βαθμολογούν γραπτά Πανελληνίων εξετάσεων μαζί με τα γραπτά των ενδοσχολικών εξετάσεων και ως προς την επιλογή των επιτηρητών. Τέλος να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ορθολογική διαχείριση και ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού και τη διανυκτέρευση όπου απαιτείται», αναφέρει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου