ΤΟΠΙΚΑ

Είχε βοηθήσει το δολοφόνο του για να υποβληθεί σε εγχείρηση

είχε-βοηθήσει-το-δολοφόνο-του-για-να-υπ-39785

Ο 61χρονος που βρήκε τραγικό θάνατο στη Μακρυράχη – Θύμα bullying ο 50χρονος φονιάς

Τέσσερα 24ωρα μετά το στυγερό έγκλημα με θύμα τον 61χρονο αγρότη Λάμπρο Μαλαχιά η Μακρυράχη δεν λέει να συνέλθει. Το άγριο φονικό προκαλεί πόνο και θλίψη για την απώλεια του αγαπητού συγχωριανού, οργή και αγανάκτηση για τη φρικιαστική πράξη αλλά και προβληματισμό…

Ο άτυχος 61χρονος αγρότης μόλις πριν δύο – τρία χρόνια είχε συμβάλει και ο ίδιος ουσιαστικά στην προσπάθεια του χωριού να συγκεντρωθούν χρήματα, ώστε ο 50χρονος να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς και ο μετέπειτα δολοφόνος του, όπως αποδείχτηκε, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την υγεία του!

Συγκλονίζουν οι πληροφορίες για τις σχέσεις του θύματος με το δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον, αλλά και άλλους κατοίκους του χωριού, θύμα και δράστης φαίνεται ότι είχαν καλές σχέσεις και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους το παραμικρό.

Μάλιστα, ο 61χρονος είχε ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια της Μακρυράχης προκειμένου ο δράστης του άγριου φονικού να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Ο θανών περιγράφεται ως ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη καρδιά. Πάντοτε βοηθούσε όλους όσοι είχαν πρόβλημα, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Είχε χαμηλό προφίλ και δεν έδινε αφορμές για το παραμικρό για να βρει ένα τόσο τραγικό τέλος.

Θύμα bullying ο 50χρονος φονιάς

Ο δράστης του εγκλήματος, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και η κατάσταση της υγείας του λόγω του φυτοφαρμάκου που κατανάλωσε μετά την ανθρωποκτονία χαρακτηρίζεται σοβαρή, δεν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χωρισμός του με την 36χρονη τον έκανε να μαραζώνει, καθώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι η φίλη του μητέρα τριών παιδιών, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική, ήθελε να ξεκινήσει καινούργια ζωή.

Κανένας όμως δεν μπορούσε να φανταστεί τις καταδικαστέες πράξεις στις οποίες σχεδίαζε να προχωρήσει οπλισμένος με έντονο πάθος και ζήλια. Ούτε βέβαια και να υποψιαστεί ότι τα πειράγματα ορισμένων του χωριού ότι «του έκλεψαν τη φίλη» πόσο του στοίχιζαν σε προσωπικό επίπεδο και τον έκαναν να υποφέρει περαιτέρω.

Υπήρχαν ορισμένοι, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, που αν και τον έβλεπαν να μαραζώνει, ωστόσο του έλεγαν περιπαικτικά ότι «σου πήραν τη φίλη σου μέσα από τα χέρια σου», ότι «πάει η γυναίκα σου»…

Τα πειράγματα συνεχίζονταν αν και ο 50χρονος το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, έψαχνε να βρει κυνηγετικό όπλο επικαλούμενος ότι είχε πρόβλημα με τα σκυλιά στο κτήμα του. Οι συγχωριανοί του δεν ήξεραν για τα νοσηρά σχέδιά του αν και δεν προσφέρονταν να το βοηθήσουν.

Το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας συνεχίζει τις έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί, ο 50χρονος, που δεν είχε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, από πού προμηθεύτηκε την καραμπίνα.

Ποινική δίωξη

Χθες εναντίον του 50χρονου η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη κατά του δράστη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σοβαρή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Η Ανακρίτρια Βόλου αναμένεται αύριο Πέμπτη να μεταβεί στο Νοσοκομείο Βόλου για την απολογία του κατηγορουμένου. Το Δικαστήριο στο μεταξύ διόρισε συνήγορο για την υπεράσπισή του.

Ο 50χρονος όπως είναι γνωστό τραυμάτισε με τη χρήση κυνηγετικού όπλου την 36χρονη φίλη του πυροβολώντας την στο χέρι και χτυπώντας τη με το κοντάκι της καραμπίνας σε διάφορα σημεία του σώματός της επειδή αρνούταν να τον ακολουθήσει, ενώ πυροβόλησε δύο φορές τον 61χρονο πετυχαίνοντάς τον στην κοιλιά και στο χέρι και τον χτυπούσε σε διάφορα σημεία του σώματός του, καταφέρνοντας να τον τραυματίσει θανάσιμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου