ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Να αναθεωρηθούν τα κριτήρια

αλ-μεϊκόπουλος-να-αναθεωρηθούν-τα-κρι-39928

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος από την πλευρά του αφού επίσης αναφέρεται στη νέα μεθοδολογία που χρησιμοποίησε το υπ. Εργασίας για να επιλέξει τους δήμους που θα ενταχθεί, επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση των κριτηρίων.

«Η Μαγνησία-αναφέρει ο κ. Μεϊκόπουλος-είναι από τους νομούς που χτυπήθηκαν σκληρότερα από την κρίση, καταγράφοντας από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά. Τους τελευταίους μήνες οι δείκτες ανεργίας ειδικότερα στο Βόλο έχουν επιδεινωθεί δραματικά λόγω της μείωσης προσωπικού, των απολύσεων, της διαθεσιμότητας ή της αναστολής λειτουργίας μεγάλων παραγωγικών μονάδων. Μετά την διαπίστωσή μας ότι ο Βόλος απουσίαζε από τον πίνακα των 34 Δήμων, θυλάκων υψηλής ανεργίας, όπου επρόκειτο να επεκταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτική μας παρέμβαση ζητήσαμε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ένταξη του Βόλου.

Με τη μεθοδολογία του Υπουργείου, όμως, δόθηκε τελικά προτεραιότητα σε Δήμους που συνδυαστικά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας και αυξημένη ποσοστιαία μεταβολή της μακροχρόνιας ανεργίας, με σημαντικό ρόλο να παίζουν τα στοιχεία ανεργίας του 2011που χρησιμοποιήθηκαν, γεγονός που επηρέασε αρνητικά την ένταξη του Δήμου Βόλου στα πρώτα αυτά προγράμματα, αφού τα παλιά αυτά στοιχεία δεν αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η πόλη του Βόλου σήμερα.

Σε όλο αυτό το διάστημα των διαβουλεύσεων στο Υπουργείο Εργασίας, τόσο εγώ όσο και οι άλλοι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας και την αντίθεσή μας στην μη ένταξη του Βόλου, με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση της πόλης, με την ραγδαία αποβιομηχάνιση που υφίσταται, το κύμα απολύσεων και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, που καθιστά άκαιρα τα στοιχεία προ πενταετίας και επιτακτική την ένταξη του Βόλου με την αναθεώρηση των κριτηρίων που χρησιμοποιήθηκαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου