ΤΟΠΙΚΑ

Στα χέρια της Αστυνομίας τετραμελής σπείρα Ρομά

στα-χέρια-της-αστυνομίας-τετραμελής-σ-41031

Με πανελλαδική δράση μετά από απόπειρα κλοπής στη Νέα Ιωνία

Εγκληματική οργάνωση Ρομά από τη Θήβα που διαπράττουν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και έχουν πανελλαδική δράση «χτύπησαν» χθες στη Νέα Ιωνία, αλλά και τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν.

Επρόκειτο για δύο άνδρες ηλικίας 36 και 23 ετών, οι οποίοι μάλιστα συνδέονται και με συγγενική σχέση μεταξύ τους, καθώς τυγχάνουν θείος και ανιψιός, και δύο γυναίκες φίλες τους ηλικίας 21 ετών 29 ετών.

Προσεγγίζοντας την οικία – στόχο τους στις 3 το μεσημέρι έγιναν άμεσα αντιληπτοί, καθώς η 56χρονη ιδιοκτήτρια έτυχε εκείνη τη στιγμή να επιστρέφει στο σπίτι και πρόλαβε τη μία γυναίκα, ενώ οι δράστες τρέπονταν σε φυγή.

Η 56χρονη της ζήτησε με ήρεμο τρόπο να καθίσει και με κάποιο πρόσχημα κάλεσε φιλικό της πρόσωπο, αλλά και την Αστυνομία χωρίς η Ρομά να συνειδητοποιήσει στην ταραχή της τι συνέβαινε. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τη δράστιδα, ενώ αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που ειδοποιήθηκαν, εντόπισαν σε κοντινό σημείο από το σπίτι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα άλλα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης. Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με πολλά παρόμοια περιστατικά πανελλαδικά όπως στη Θήβα, τη Λιβαδειά, την Αθήνα ακόμη και ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Η προανάκριση συνεχίζεται.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου