ΤΟΠΙΚΑ

Τέλη της εβδομάδας 300 πρόσφυγες στο Βόλο

τέλη-της-εβδομάδας-300-πρόσφυγες-στο-βόλ-41056

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που είχε ο δήμος Βόλου – Ο στρατός αναλαμβάνει τη λειτουργία του κέντρου

Εως τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης αναμένεται να φθάσουν στο Βόλο, περίπου 200 έως 300 πρόσφυγες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Μόζας Α.Ε. στο πλαίσιο της γεωγραφικής διασποράς προσφύγων σε μικρά κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με τον αιρετό δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έκανε και επίσημα αποδεκτή την πρόταση του δήμου για τη χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων της Μόζας Α.Ε. για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων. Το έγγραφο παραλήφθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και σήμερα πιθανότατα, αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η οικονομική επιτροπή του δήμου Βόλου, προκειμένου να κάνει αποδεκτή τη δωρεά του κ. Γιάννη Μόζα.

Μαζί με την αποδοχή της πρότασης από το υπουργείο, υπήρξε ενημέρωση ότι έως τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης, αναμένεται να φθάσουν στο Βόλου, περίπου 300 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, ο στρατός ολοκλήρωσε τις εργασίες καθαριότητας στον πρώην εκθεσιακό χώρο και θα έχει την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία του κέντρου αλλά και για τη σίτιση των προσφύγων. «Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ο στρατός θα αναλάβουν τα πάντα. Από τη στιγμή που γίνεται αυτό, ο δήμος δεν θα λάβει καμία χρηματοδότηση. Εμείς δεν ζητήσαμε χρήματα για να έχει όφελος ο δήμος, αλλά για να φροντίσουμε για τους πρόσφυγες χωρίς να επιβαρύνουμε τα ταμεία της πόλης και τους πολίτες», είπε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για επιτυχία της δημοτικής αρχής στον τομέα της φιλοξενίας προσφύγων. «Παρά τις παρεμβάσεις που υπήρξαν καταφέραμε να οδηγηθούν οι πρόσφυγες σε χώρο ανθρώπινο έξω από την πόλη κι όχι μέσα στο Βόλο ή στο λιμάνι. Οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν. Είναι ένα ανθρώπινο ζήτημα αυτό της φιλοξενίας προσφύγων, στο οποίο θα πρέπει να συμβάλλει και ο Βόλος», σχολίασε.

Η δωρεά

Τη δωρεά του κ. Μόζα, αναμένεται να κάνει αποδεκτή σε έκτακτη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με την επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της Μόζας Α.Ε. προς το δήμο Βόλου, «η εταιρεία συμβάλλοντας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα για τη στέγαση και επισιτισμό των προσφύγων και μεταναστών, προτίθεται να συνδράμει στην προσπάθεια του δήμου Βόλου και του κράτους. Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μόζας Α.Ε. που εδρεύει στη Λάρισα, σας παραχωρούμε τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματός μας στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου για δύο έτη άνευ ανταλλάγματος. Το οποιοδήποτε κόστος επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων θα βαρύνει εσάς, όπως επίσης και τα λειτουργικά έξοδα για το χρόνο χρήσης του χώρου».

Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 4ο χλμ. της Εθνικής Οδού Βόλου- Λάρισας και περιλαμβάνουν γήπεδο εκτάσεως 9,5 στρ. με στεγασμένο χώρο 1.700 τ.μ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου