ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα ενάντια στις απολύσεις και τη συνδικαλιστική δίωξη στη ΒΕΜΕΚΕΠ

ψήφισμα-ενάντια-στις-απολύσεις-και-τη-41303

Ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλονται οι απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ συνυπέγραψαν χθες τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας και καλούν και άλλα συνδικάτα και φορείς να εκφράσουν με κάθε τρόπο την απαίτηση για ανάκληση των απολύσεων και για να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη από την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ.

Με το ψήφισμα ζητείται η ανάκληση των δύο απολύσεων, γίνεται λόγος για συνδικαλιστική δίωξη καθώς η μία από τις δύο εργαζόμενες που έχασαν τη δουλειά τους είναι εκλεγμένη στο Δ.Σ. του ΕΚΒ αλλά και στο Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και επίσης τονίζεται: «Η συγκεκριμένη απόλυση πρόκειται για μια καραμπινάτη συνδικαλιστική δίωξη και για το λόγο αυτόν δεν πρέπει να περάσει. Αν η εργοδοσία αποκτήσει το ελεύθερο να απολύει τους συνδικαλιστές για την δράση τους η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη για όλους μας παίρνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση προωθεί νόμο που προβλέπει τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, τις ομαδικές απολύσεις, την απαγόρευση της απεργίας, τη δυνατότητα ανταπεργίας (λόκ άουτ) κτλ. Απαιτούμε να μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι δυο συναδέλφισσες. Να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας που ακολουθούν αλλά και της κυβέρνησης».

Στο ίδιο ύφος και η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας στην οποία υπογραμμίζεται: «Πριν από περίπου ένα μήνα, εμείς οι γυναίκες γιορτάσαμε την 8η του Μάρτη, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως «ημέρα για τα δικαιώματα της εργαζόμενης γυναίκας». Δικαιώματα για τα οποία αγωνίστηκαν γυναίκες από όλα τα μέρη της γης για να τα κατακτήσουν και σήμερα οι καπιταλιστές μας τα παίρνουν πίσω στο όνομα της κρίσης και στο βωμό του κέρδους. Απαιτούμε να μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι δυο συναδέλφισσες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου