ΤΟΠΙΚΑ

Σύγκρουση στην ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας μετά την αναβολή των εκλογών

σύγκρουση-στην-οννεδ-μαγνησίας-μετά-τ-42552

Βγήκαν τα μαχαίρια στην ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας πριν καλά – καλά ξεκινήσει η χθεσινή εκλογική διαδικασία, με αποτέλεσμα οι εκλογές τελικά να αναβληθούν. Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, όπου είχαν στηθεί οι κάλπες της ΟΝΝΕΔ για την εκλογή νέου προέδρου, συνέδρων και των μελών της ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ Βόλου μάλιστα επικράτησε ένταση.

Από τις 10.30 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι, η Εφορευτική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την Αθήνα, προκειμένου να μην αναβληθούν οι εκλογές. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν αποφεύχθηκε, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Εμμανουηλίδης, ο οποίος εξαρχής είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα αφήσει να ξεκινήσει η διαδικασία, εάν δεν αποσύρονταν τα ψηφοδέλτια που είχαν αποσταλεί από την Κεντρική Διοίκηση από την Αθήνα και κατά την κρίση του ήταν λανθασμένα, επέμεινε μέχρι τέλους ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν εκλογές. Μπροστά στον ορατό κίνδυνο η οργάνωση να διχαστεί και τα πνεύματα να οξυνθούν περισσότερο, δόθηκε η οδηγία της προσωρινής αναβολής των εκλογών.

Ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Θανάσης Μόρας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κατήγγειλε ότι: «προκειμένου να μη χάσει ο κ. Εμαννουηλίδης, επέλεξε να τινάξει την εκλογική διαδικασία στον αέρα» και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι, ενώ έγινε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια για να πειστούν νέα πρόσωπα να ασχοληθούν με την ΟΝΝΕΔ, αυτή η προσπάθεια τορπιλίστηκε από τον κ. Εμμανουηλίδη με προφάσεις, που όπως είπε «δεν αντέχουν καν σχολιασμού». «Κάναμε τόσο κόπο -συνέχισε ο ίδιος- για να μπορέσουμε να φέρουμε νέα παιδιά στην οργάνωση της ΟΝΝΕΔ, σε μία περίοδο μάλιστα που οι νέοι δεν ασχολούνται με την πολιτική και δυστυχώς ο κ. Εμμανουηλίδης τίναξε τη διαδικασία στον αέρα. Είμαι σίγουρος ότι εξαρχής δεν είχε σκοπό να γίνουν εκλογές στην ΟΝΝΕΔ. Ηξερε ότι θα χάσει και δεν ήθελε να γίνουν διαδικασίες» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αθ. Μόρας.

Οι ενστάσεις του κ. Εμμανουηλίδη -σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά- είχαν να κάνουν με τη σειρά που αναγράφονταν τα ονόματα των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια που εστάλησαν από την Αθήνα. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και εκ νέου υποψήφιος προσερχόμενος στο χώρο των διαδικασιών απαίτησε να αποσυρθούν αυτά τα ψηφοδέλτια και να αντικατασταθούν με άλλα, που ο ίδιος είχε σπεύσει να τυπώσει. Η εφορευτική επιτροπή αρνήθηκε να προχωρήσει σε μία τέτοια διαδικασία, ενώ η Αθήνα που ενημερώθηκε έδωσε οδηγίες να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Αυτό, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό, καθώς ο κ. Εμμανουηλίδης επέμεινε ότι θα προχωρήσει σε ενστάσεις.

Σε δήλωση του χθες το βράδυ πάντως ο Γιώργος Εμμανουηλίδης υπογραμμίζει: « Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους εκατοντάδες ΟΝΝΕΔιτες και ΟΝΝΕΔιτισσες, που ενίσχυσαν την προσπάθεια και την υποψηφιότητά μου, αλλά και το σύνολο του εκλογικού σώματος, για την εξέλιξη αυτή! Σας διαβεβαιώνω ότι η επιχείρηση νόθευσης του αποτελέσματος από ορισμένους θα πέσει στο κενό! Καλώ όλους όσοι επιζητούν διαδικασίες καθαρές και δημοκρατικές να συσπειρωθούν γύρω μας για να διαφυλάξουμε το κύρος των εκλογών και κυρίως την ιστορία της Οργάνωσης μας! Όσοι εξακολουθούν να θέλουν να διαμορφώσουν δικούς τους κανόνες εκλογής με “προσημειωμένα” ψηφοδέλτια και στημένες διαδικασίες και έχουν το θράσος σε δηλώσεις τους να εκφράζουν τη λύπη τους για όσα εκείνοι δημιούργησαν, θα λάβουν ηχηρή απάντηση από τους γνήσιους αγωνιστές της παράταξης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου