ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίθηκαν οι εφημερίες για το Νοσοκομείο Βόλου

εγκρίθηκαν-οι-εφημερίες-για-το-νοσοκο-44043

Με απόφαση του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας κ. Νεστ. Αντωνίου, εγκρίθηκε η δαπάνη πρόσθετων εφημεριών Ιανουαρίου 2016 για το Νοσοκομείο Βόλου ύψους 16.740 ευρώ με τη συνολική δαπάνη εφημεριών να ανέρχεται σε 206.400 ευρώ.

Συνολικά, οι επιπλέον εφημερίες τον Ιανουάριο στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ, ανέρχονται σε 141.288 και το συνολικό κόστος των μηνιαίων εφημεριών σε 1.724.621 ευρώ.

Στο μεταξύ, κοινοποιήθηκε στους νοσοκομειακούς γιατρούς του Νοσοκομείου η διευκρίνιση για τη φορολογική μεταχείριση εισοδημάτων γιατρών από απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

«Με τις διατάξεις του Ν.2889/2001 ορίζεται, ότι τα εισοδήματα των ιατρών του Ε.Σ.Υ., από την απογευματινή εργασία καθώς και αυτά των πανεπιστημιακών ιατρών από την απογευματινή εργασία, όπως επίσης και η ειδική αμοιβή για την παροχή κλινικού και εργαστηριακού έργου από πανεπιστημιακούς γιατρούς, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή των Α.Ε.Ι., θεωρούνται ότι προέρχονται από άσκηση ιδιωτικού έργου και φορολογούνται ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων και από κάθε άλλη πηγή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου