ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε Βόλο και Βελεστίνο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

σε-βόλο-και-βελεστίνο-ο-αρχιεπίσκοπος-46237

Θα παραστεί σε εκδηλώσεις και πανθεσσαλική ιερατική σύναξη το διήμερο 22-23 Μαΐου

Στο Βόλο και το Βελεστίνο θα βρεθεί το διήμερο 22 και 23 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Βελεστίνο με αφορμή τα 40 χρόνια δράσης του Συλλόγου Περιβολιωτών. Ο κ. Ιερώνυμος θα μιλήσει επίσης στην πανθεσσαλική ιερατική σύναξη που διοργανώνει η Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε ότι η πανθεσσαλική σύναξη πραγματοποιείται για πρώτη φορά, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που είναι κοινά για όλες τις Μητροπόλεις, τους Επισκόπους και τους κληρικούς σε όλη τη Θεσσαλία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Ιερώνυμου, ο προκαθήμενος της τοπικής Εκκλησίας, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα στο Βελεστίνο, στο πλαίσιο της άφιξης της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, από το Περιβόλι Γρεβενών, το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου, συνοδεία του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται κατόπιν συνεργασίας της Μητρόπολης Δημητριάδος και της «Μαγνήτων κιβωτού», της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βελεστίνου, του δήμου Ρήγα Φεραίου και του Συλλόγου Περιβολιωτών.

Η υποδοχή της εικόνας θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου και το ίδιο απόγευμα, στο προαύλιο του ναού, θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι, με ψητά, προσφορά του Συλλόγου κτηνοτρόφων Βελεστίνου, στους παριστάμενους.

Ο γραμματέας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Περιβολιωτών Μαγνησίας, Κώστας Γιάτσιος, ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισήμανε ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση των σαράντα χρόνων δράσης του συλλόγου.

Την επομένη, Δευτέρα 23 Μαΐου, ο κ. Ιερώνυμος θα παραστεί και θα μιλήσει στην πανθεσσαλική σύναξη κληρικών, που θα πραγματοποιηθεί, όπως προαναφέρθηκε, από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, στο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, με τη συμμετοχή Επισκόπων και κληρικών από όλη την περιοχή.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου