ΤΟΠΙΚΑ

Ισότιμη πρόσβαση στην πολιτιστική κληρονομιά

ισότιμη-πρόσβαση-στην-πολιτιστική-κλ-47121

Επίσκεψη του «Ιππόκαμπου» στο Μουσείο Βόλου

Η διασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλα τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τον πολιτισμό, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τα μέλη του Σωματείου «Ιππόκαμπος», τα οποία επισκέφτηκαν πρόσφατα το Μουσείο Βόλου.

Η παραπάνω επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη συνεργασίας του «Ιππόκαμπου» με το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», το οποίο αποτελεί το συνδετικό κρίκο του Μουσείου με την κοινωνία και σκοπός του είναι να συσπειρώνει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες γύρω από τους πολιτιστικούς φορείς. Τα μέλη του Ιππόκαμπου ξεναγήθηκαν μετά από πρόταση των Φίλων του Μουσείο, στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, από το μέλος του σωματείου και εργαζόμενη στην Εφορεία αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Ελευθερία Ψωμά.

Ο πολιτισμός, όπως αναφέρει η πρόεδρος του σωματείου φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα, είναι η τεράστια δύναμη και χάρη στο πολιτιστικό της απόθεμα, η Ελλάδα μπορεί να έχει μόνο θετική προβολή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μουσείο είναι απόλυτα προσβάσιμο και πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές προσβασιμότητας. Επιπλέον οι εργαζόμενοι του Μουσείου είναι ανθρώπινοι και πρόθυμοι να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» Πέτρος Μπέλλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο στα άτομα με κινητική αναπηρία όλων των αρχαιολογικών μνημείων και πολιτιστικών χώρων, καθώς και των σχετικών υπηρεσιών.

Στόχος είναι η διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών με κινητική αναπηρία στον πολιτισμό και τη δημιουργία ισχυρών κινήτρων για τα άτομα με κινητική αναπηρία από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν τη χώρα, αλλά και την περιοχή μας, προσφέροντας έτσι και μια ισχυρή ώθηση στον εθνικό και τοπικό τουρισμό».

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα την Πρόεδρο και τον Ταμία του Σωματείου «Οι Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» Σούλα Μπαρζιώκα και Γ. Χάρλα, την ξεναγό και φίλο του Μουσείου, Ελευθερία Ψωμά καθώς επίσης και το προσωπικό του Μουσείου για την αμέριστη βοήθειά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου