ΤΟΠΙΚΑ

Υπερπληθυσμός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

υπερπληθυσμός-στο-πανεπιστήμιο-θεσσ-851206

Προβληματισμός υπάρχει αυτές τις ημέρες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά και την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών σε κάθε τμήμα. Το τοπικό Ίδρυμα πρότεινε στο Υπουργείο να εισαχθούν 954 φοιτητές, ενώ το Υπουργείο αποφάσισε να εισαχθούν 1590!
Για ακόμη μία χρονιά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν εισακούστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, κι αυτή τη φορά για το θέμα των εισακτέων φοιτητών.
Το Ίδρυμα, καταμετρώντας το διδακτικό προσωπικό, τις εγκαταστάσεις του και την υλικοτεχνική υποδομή, πρότεινε 954 φοιτητές.
Αντ’ αυτού όμως το Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση του Πανεπιστημίου και θα στείλει 1.590 φοιτητές.
Ειδικότερα, για το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος το Πανεπιστήμιο πρότεινε 50 εισακτέους αλλά θα λάβει 70, το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος πρότεινε 30 εισακτέους και θα λάβει 70, το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης πρότεινε 40 και θα λάβει 70, το Τμήμα Ιατρικής πρότεινε 50 φοιτητές και θα εισαχθούν 70.
Επιπλέον, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών θα εισαχθούν 90 φοιτητές κι όχι 60 που είχε προτείνει το Ίδρυμα, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης θα εισαχθούν 150 αντί για 80, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης εισάγονται 130 φοιτητές κι όχι 70, στο Τμήμα
Πολιτικών Μηχανικών 80 αντί για 60, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 80 αντί για 60.
Στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα εισαχθούν 140 κι όχι 90, στο Τμήμα Κτηνιατρικής 50 αντί για 35, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής 110 αντί για 50, στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας 110 αντί για 50, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών 170 κι όχι 100 όπως είχε ζητηθεί, στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων 120 κι όχι 69 και τέλος στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας θα εισαχθούν 80 φοιτητές αντί για 60 που είχε προτείνει το Ίδρυμα.
Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο Αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης επεσήμανε πως «μερικά Τμήματα θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα με την εισροή τόσων φοιτητών. Ορισμένα Παιδαγωγικά, όπως το Δημοτικής Εκπαίδευσης αλλά και η Κτηνιατρική, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Οι χώροι δεν επαρκούν για όλους τους φοιτητές, καθώς είναι γνωστό το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι η σωστή εκπαίδευση των φοιτητών. Απ’ ό,τι φαίνεται θα έχουμε κι εκεί δυσκολίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου