ΤΟΠΙΚΑ

Επιχειρήσεις της Μαγνησίας στο Λονδίνο

επιχειρήσεις-της-μαγνησίας-στο-λονδί-851206

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η παρουσία επιχειρήσεων από τη Μαγνησία του κλάδου τροφίμων και ποτών στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου IFE 07. Ήταν η πρώτη ελληνική παρουσία σ’ αυτή τη μεγάλη έκθεση και την πρωτοβουλία συμμετοχής την είχε το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Η παρουσία των επιχειρήσεων του Νομού μας στη βρετανική αγορά εντάσσεται στο φιλόδοξο σχέδιο που υλοποιεί το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας με στόχο την υποστήριξη της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων του Νομού Μαγνησίας και τη διεύρυνση της παρουσίας τους σε συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού.
Τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Σπηλιόπουλος, όσο και οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες χαρακτήρισαν τη συμμετοχή στην έκθεση πετυχημένη από κάθε άποψη, αφού εκτός της προβολής των ντόπιων προϊόντων σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με Βρετανούς επιχειρηματίες, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Μαγνησίας.
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου“IFE 2007” με δικό του περίπτερο 36 τ.μ. εξασφαλίζοντας έτσι:
Την παρουσίαση των προϊόντων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην αποστολή καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης και την εξασφάλιση χώρου για την οργάνωση σημαντικού αριθμού επαφών και συναντήσεων με ενδιαφερόμενους μεμονωμένους πελάτες αλλά και εισαγωγικούς οίκους .
Στo περίπτερο συμμετείχαν επτά επιχειρήσεις από τη Μαγνησία : 1. Σιούρας ΑΕ
2. Δ. Γεωργούδης ΑΕ 3. Σαπουνάς ΑΕ 4. Αφοί Γεωργούλα ΟΕ «Το Χρυσό Μήλο» 5. Σεντουκτσής Γ. και ΣΙΑ ΟΕ 6. Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών 7.Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, εκπρόσωποι των οποίων πραγματοποίησαν μια σειρά επαφών καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, με πελάτες –αντιπροσώπους από τη Βρετανία καθώς κι από άλλες αγορές του εξωτερικού.
Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επισκέφθηκε ο κ . Βασίλης Πισπίνης Πρέσβης της Ελλάδος στη Μεγάλη Βρετανία και κ. Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης Εμπορικός Ακόλουθος από το Γραφείο του Ο.Ε.Υ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γεώργιο Σπηλιόπουλο καθώς και με τα μέλη-επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου.
Στις συναντήσεις αυτές έγινε συζήτηση για τις δυνατότητες των επιχειρήσεων του Νομού Μαγνησίας να προσεγγίσουν με τα προϊόντα τους τη συγκεκριμένη αγορά, δεδομένου ότι η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί σημαντικό στόχο μεγάλων Ευρωπαϊκών δικτύων, που επιθυμούν την εξάπλωση τους και στις γειτονικές αγορές και χώρες.
Επιπλέον, οι επιχειρηματίες –μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης να συναντηθούν με τον κ. Γεώργιο Κούργια εκπρόσωπο του νομικού Γραφείου TODS MYRRAY LLP από το Λονδίνο και να συζητήσουν για γενικά νομικά θέματα αναφορικά με εξαγωγικά συμβόλαια.
Στη διάθεση των μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας υπάρχει ο γενικός κατάλογος της IFE 2007 καθώς και ο κατάλογος του Ελληνικού Περιπτέρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου