ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπαράθεση για το Κτήριο Καπνού

αντιπαράθεση-για-το-κτήριο-καπνού-851206

Η δημοπράτηση του Κτηρίου Καπνού ακόμη και μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έδειξε «πράσινο φως» για τη συνέχιση της δημοπρασίας, παραμένει στον αέρα σύμφωνα με τον πρώην νομάρχη και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι. Πρίντζο.
Κανείς, όπως εκτιμά, δεν μπορεί να εμποδίσει τυχόν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο ίδιος εξήγησε ότι το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε τη διαδικασία δημοπράτησης, απόφαση που αποσιωπήθηκε από τη νομαρχιακή αρχή, όπως είπε.
Στις 22 Φεβρουαρίου η νομαρχιακή αρχή κατέθεσε αίτηση ανάκλησης και το 5ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αν και αναγνώρισε ως ορθή την πράξη του Κλιμακίου, έδωσε τη συγκατάθεσή του, «στην ουσία ένα συγχωροχάρτι για όσα δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν και αγνοούσαν», σχολίασε ο κ. Πρίντζος.
Ο πρώην νομάρχης άφησε σοβαρές αιχμές για την αντίθετη απόφαση του Τμήματος από εκείνη του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και με τόνο που άφηνε υπονοούμενα μετέφερε ότι δημιουργήθηκαν πολλά σχόλια. «Δεν θέλω να πω περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά.
Το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε κώλυμα της συνέχισης της διαδικασίας του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου. Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο το Ε’ Κλιμάκιο «απεφάνθη καταλυτικά ότι όλα ήταν παράνομα».
Πρόσθεσε ακόμη και ο Αντεπίτροπος Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο εξέφρασε εγγράφως τη γνώμη του ότι η αίτηση ανάκλησης πρέπει να απορριφθεί.
Στην τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας καταψήφισαν τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για το Κτήριο Καπνού.
«Για το Κτήριο Καπνού είχαμε προχωρήσει όλη τη διαδικασία και ήμασταν, πριν τις εκλογές, στην τελευταία φάση δημοπράτησης και πριν το θέμα τεθεί στο νομαρχιακό συμβούλιο για τη λήψη δανείου. Η νυν νομαρχιακή αρχή είχε την δική της άποψη και δεν μας άκουσε όταν τους προειδοποιούσαμε ότι «χτίζουν στην άμμο». Εμείς θέλουμε το Κτήριο να γίνει», ανέφερε ο κ. Πρίντζος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου