ΤΟΠΙΚΑ

Με καθυστέρηση 30 ετών τα έργα στην Ιχθυόσκαλα

με-καθυστέρηση-30-ετών-τα-έργα-στην-ιχθυ-851206

Μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας για τους χρήστες του και χαμένου χρόνου για το έργο, από διάφορα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεραστούν, ξεκινά η κατασκευή της ιχθυόσκαλας Βόλου.
Οι πρώτες μελέτες ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια και το έργο εντάχθηκε διαδοχικά και απεντάχθηκε από το 2ο και το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Η πρώτη φάση, η οποία αφορούσε στην κατασκευή των κρηπιδωμάτων στην περιοχή των παλαιών σφαγείων Βόλου, έγινε από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (Μ.Ο.Π) στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να κατασκευαστεί σε ενάμισι χρόνο, ενώ την επίβλεψη του έργου έχει η Τεχνική Υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τη λειτουργία του στη συνέχεια θα αναλάβει η ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε., εταιρία που εποπτεύεται από το υπουργείο Γεωργίας.
Παρουσία του αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γ. Σούρλα, στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου και του Οργανισμού έγινε χθες η εγκατάσταση του αναδόχου και συζητήθηκαν θέματα για την άμεση οργάνωση του εργοταξίου και την έναρξη των εργασιών.
Το κόστος κατασκευής του κτηριακού συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένης και μικρής επέκτασης του υπάρχοντος κρηπιδώματος, ανέρχεται στο ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ.
«Επιτέλους δρομολογείται η κατασκευή ενός σημαντικού έργου που εδώ και πολλά χρόνια διεκδικούν οι φορείς της περιοχής», δήλωσε ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς και πρόσθεσε: «Θα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία κατασκευής του έργου και θα ζητήσουμε από το Υπουργείο τη συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης με τη συμμετοχή των χρηστών και τοπικών φορέων.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει τους όρους δουλειάς πολλών επαγγελματιών του τομέα της αλιείας. Δεν πρέπει να χαθεί πλέον ούτε μια μέρα από το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου