ΤΟΠΙΚΑ

11 νέοι Πρόσκοποι Εθνους στην Περιφέρεια Προσκόπων Μαγνησίας

11-νέοι-πρόσκοποι-εθνους-στην-περιφέρει-51343

Η τελετή ονομασίας Προσκόπων Έθνους πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών Ψυχικού, με την παρουσία της Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε σε 248 Ανιχνευτές και Ανιχνεύτριες το μαντήλι και το πτυχίο του Προσκόπου Έθνους και στην ομιλία του τους συνεχάρη και τους κάλεσε να δείξουν το δρόμο της Ανθρωπιάς, του Πολιτισμού και του Πνεύματος.

Οι ανιχνευτές της Περιφέρειας Προσκόπων Μαγνησίας, που έλαβαν την τιμητική αυτή διάκριση είναι: Από το 7ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βόλου ο Ιωάννης Θάνος, από το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Βόλου οι Σωτήρης Βασιλειάδης, Βαρβάρα Νεμπή, Σίμος Πανταζής, από το 9ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βόλου οι Ευάγγελος Παλιούρας, Φαίδρα Πανταζή, Χαρίκλεια Μάμαλη , από το 58ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βόλου οι Ανθή Στοφοριάδη, Αναστασία Χωματίδη, Ναπολέων Μαραϊδώνης και Θανάσης Καραγεώργος.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αυτή η καταξίωση δεν είναι κατάληξη. Είναι νέα αρχή. Αρχή μιας άλλης αποστολής που αφορά και την κοινωνία μας, αφορά και τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο. Πριν απ΄ όλα την κοινωνία μας, που χειμάζεται μέσα στη δίνη μιας βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Βοηθείστε το συνάνθρωπο, όπως το μάθατε να βοηθάτε. Γιατί χάρη σε σας, χάρη στην Οικογένεια, χάρη στην Εκκλησία, δεν έχει εκραγεί ευτυχώς – και δεν πρόκειται να εκραγεί- η ελληνική κοινωνία. Ούτε θα υπάρξει ρήξη του κοινωνικού ιστού. Υπάρχει όμως και μια άλλη ουσιώδης αποστολή. Ζούμε, εδώ ιδίως στην Ελλάδα, την προσφυγική τραγωδία. Την βιώνουμε και την αντιμετωπίζουμε εμείς οι Έλληνες, όπως ταιριάζει στους Έλληνες. Όπως μας έμαθε το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα. Όπως μας το έμαθε η Χριστιανική Διδασκαλία: Στο κέντρο είναι πάντα ο Άνθρωπος. Είναι οι τρεις αρχές ο Ανθρωπισμός, η Δικαιοσύνη, η Δημοκρατία. Έτσι συμπεριφερόμαστε και έτσι διδάσκουμε ως Έλληνες με το παράδειγμά μας».

Σημειώνεται από την μεταπολίτευση (1974) και μετά οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (1983, 1990), Χρήστος Σαρτζετάκης (1987) και Κωστής Στεφανόπουλος (1993, 1996, 1999, 2002, 2005) και Προκόπιος Παυλόπουλος (2016) έχουν κάνει την εξαιρετική τιμή στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με την παρουσία τους να επιδώσουν το διακριτικό μαντήλι με τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο σε πολλές εκατοντάδες νέους και νέες ενεργούς πολίτες της Πατρίδας μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου