ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγούν τις επιχειρήσεις σε κλείσιμο λένε οι έμποροι για το ασφαλιστικό

οδηγούν-τις-επιχειρήσεις-σε-κλείσιμο-51893

Σε απολογισμό της δράσης προχωράει ο Εμπορικός Σύλλογος

Σταθερά αμετακίνητοι στη θέση τους ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό είναι οι έμποροι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο νόμου αλλά και τα τερματικά μηχανήματα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνος Τσέλιος λέει ότι «οδηγούν τα εμπορικά καταστήματα στο κλείσιμο. Δεν τους ενδιαφέρει ο ιδιωτικός τομέας. Μας αντιμετωπίζουν σαν εχθρούς. Ενώ η αγορά καίγεται αυτή τη στιγμή, το εμπόριο δεν αποτελεί προτεραιότητά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την καρέκλα της. «Γιατί δεν βγήκαν να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα που λένε ότι το ΔΝΤ ζήτησε στάση πληρωμών σε συντάξεις και μισθούς; Ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε να έχει την ευθιξία να βγει δημόσια και να καταδικάσει τα δημοσιεύματα.

Τέτοιες φήμες που αφήνουν να κυκλοφορούν προκαλούν αναστάτωση στο καταναλωτικό κοινό και ακόμη μεγαλύτερη ύφεση στην αγορά. Η αγορά θέλει ηρεμία για να δουλέψει και μέτρα ανάπτυξης και όχι ύφεσης» είπε ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου και πρόσθεσε ότι «επιτέλους θέλουμε πλέον μία σοβαρή αντιμετώπιση από πλευράς τους. Οδηγούμαστε σε στάση πληρωμών λόγω αδυναμίας. Δεν υπάρχουν χρήματα για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας» συμπλήρωσε.

Η Γενική Συνέλευση θα προχωρήσει στον απολογισμό των μέχρι σήμερα δράσεων ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Οι έμποροι κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή από κοινού και με όλους τους φορείς που συγκρότησαν το μέτωπο δράσης. Η Διοίκηση συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις, ενώ στην πρόσφατη απεργία κατέγραψε συμμετοχή που έφτασε στο 100%.

Τα τερματικά

Κοροϊδία και εμπαιγμός είναι για τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου η στάση που κρατά η κυβέρνηση για τα τερματικά μηχανήματα, θέμα που θα συζητηθεί επίσης στη Γενική Συνέλευση.

«Από τον Οκτώβριο ακόμη συναντηθήκαμε με τους τοπικούς βουλευτές. Ζητήσαμε να οριστεί ακατάσχετος λογαριασμός. Φτάσαμε τέλη Μαρτίου και ακόμη δεν έχει ψηφιστεί. Δεν θέλουν οι επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν μηχανήματα και να λειτουργούν νόμιμα» είπε ο κ. Τσέλιος.

Την ίδια στιγμή ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών προχωράει σε αγορές με τη χρήση χρεωστικών καρτών. «Εμποροι με οφειλές τίθενται αυτομάτως στο περιθώριο παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει την υπόσχεση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για την υπογραφή του θέματος καθώς από το καλοκαίρι του 2015 που επιβλήθηκε κεφαλαιακός έλεγχος ένα μεγάλο κομμάτι του καταναλωτικού κοινού υιοθέτησε το νέο τρόπο των συναλλαγών» συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου