ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτη για τον καθορισμό γραμμής αιγιαλού

μελέτη-για-τον-καθορισμό-γραμμής-αιγι-52511

Τη σύνταξη μελέτης για τον καθορισμό γραμμής αιγιαλού από το λιμάνι Χορευτού μέχρι την παραλία των Αγ. Σαράντα, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Πρόκειται για αποτύπωση η οποία θα χρησιµοποιηθεί ως υπόβαθρο για την χάραξη των γραµµών αιγιαλού και παραλίας.

Οι λόγοι που επιβάλλουν τη συγκεκριµένη αποτύπωση είναι οι παρακάτω :

1. Σε όλο το παραλιακό µέτωπο Χορευτού (δηλαδή από παραλία Παρίσαινας µέχρι την παραλία Αγίων Σαράντα) το µοναδικό τµήµα στο οποίο δεν έχουν χαραχθεί οι γραµµές αιγιαλού και παραλίας είναι αυτό στο οποίο προτείνεται η συγκεκριµένη αποτύπωση.

2. Στο λιµάνι του Χορευτού έχει γίνει η χάραξη των γραµµών αιγιαλού και παραλίας σύµφωνα µε το Φ.Ε.Κ. 710/∆/29-08- 2001. Η χάραξη όµως σταµατά σε κρίσιµο σηµείο (περίπου στο µέσον του λιµανιού), οπότε είναι χρήσιµη η συνέχιση της χάραξης των γραµµών αιγιαλού και παραλίας, επειδή οι όποιες εργασίες ή µελέτες πρόκειται να γίνουν στην περιοχή του λιµανιού Χορευτού θα πρέπει να έχουν ως προαπαιτούµενο την ύπαρξη των χαραγµένων γραµµών αιγιαλού και παραλίας.

3. Οι όποιες παρεµβάσεις του ∆ήµου σε όλο το παραλιακό µέτωπο Χορευτού (π.χ. δηµιουργία ή επανασύσταση μονοπατιών), προϋποθέτει την γνώση των ∆ηµοτικών ή και των ∆ηµοσίων εκτάσεων µε σκοπό την καλύτερη σχεδίαση δράσεων χωρίς δηµιουργία δυσκολιών από φορείς του ∆ήµου, του ∆ηµοσίου είτε από διάφορους ιδιοκτήτες, που πιθανά έχουν καταλάβει ∆ηµόσιες ή ∆ηµοτικές εκτάσεις.

4. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που έχουν σχέση µε το λιµάνι του Χορευτού είτε σε επαγγελµατικό είτε σε ερασιτεχνικό ενδιαφέρον χρήσης του λιµανιού, πρέπει να έχουν την πλήρη απόδοση του λιµανιού σ’ αυτούς καθώς και στους περαστικούς χρήστες αλιευτικών ή τουριστικών σκαφών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου