ΤΟΠΙΚΑ

Εξι μήνες φυλάκιση για τους εμπρησμούς

εξι-μήνες-φυλάκιση-για-τους-εμπρησμού-54556

Στον 33χρονο που έκαιγε κάδους

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών εφέσιμη επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε βάρος του 33χρονου Βολιώτη, που συνελήφθη προχθές στις 2 τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης, ενώ επρόκειτο να βάλει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για εμπρησμούς κατ’ επανάληψη από τους οποίους μάλιστα θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος.

Στη μία περίπτωση, η φωτιά επεκτάθηκε σε σταθμευμένο όχημα που βρισκόταν κοντά στον κάδο – στόχο του, με αποτέλεσμα να κάψει τη μία του ρόδα και να προκαλέσει και άλλες ζημιές, ευτυχώς μικρής αξίας (700 ευρώ) χάριν της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Ο 33χρονος απολογούμενος στο Αυτόφωρο απέρριψε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, όμως το Δικαστήριο δεν πείστηκε με τις εξηγήσεις που έδωσε και τον καταδίκασε. Ο 33χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς την ώρα που βρισκόταν δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Ρήγα Φεραίου με Κωνσταντά και ετοιμαζόταν να βάλει φωτιά με τον αναπτήρα του. Εις βάρος του προέκυψε ο εμπρησμός συνολικά 20 κάδων απορριμμάτων, τριών τις προηγούμενες ώρες της σύλληψης και 17 το διήμερο 28-30 Ιανουαρίου 2016.

Μετά την άσκηση έφεσης αφέθηκε ελεύθερος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου