ΤΟΠΙΚΑ

Αντιρατσιστικό δρώμενο στην πλατεία Αγ. Νικολάου

αντιρατσιστικό-δρώμενο-στην-πλατεία-55423

Από τους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

«Κανένας δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά»… Οι στίχοι του ποιήματος της Κενυάτισσας Ουαρσάν Σάιρ, αποτελεί τον τίτλο του αντιρατσιστικού δρώμενου που θα πραγματοποιήσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίου Νικολάου, σήμερα, στη 1 το μεσημέρι.

Στο δρώμενο συμμετέχουν φοιτητές του τμήματος, αλλοδαποί φοιτητές από το πρόγραμμα Erasmus, νέοι από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Ασυλο της κοινωνικής οργάνωσης «Αρσις», νέοι από το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ» του Βόλου, καθώς και μαθητές σχολείων του Βόλου.

Η δράση, η οποία έχει ως τίτλο δύο στίχους της βραβευμένης Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ, αποτελεί ένα συμβολικό «καλωσόρισμα» για τους πρόσφυγες και μια συλλογική «φωνή» κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Το δρώμενο οργανώνεται στο πλαίσιο μαθημάτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης με διδάσκοντες τον Κώστα Μάγο και την Μαρία Τσουβαλά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου