ΤΟΠΙΚΑ

Με «Χ» έμεινε στην κορυφή

με-χ-έμεινε-στην-κορυφή-851206

Στην κορυφή της βαθμολογίας και σταθερά στο δρόμο της ανόδου έμεινε και με ισοπαλία ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το χθεσινό 0-0 για την 27η αγωνιστική της β Εθνικής κι ενώ την Τέταρτη θα υποδεχθεί στο Βόλο τον τρίτο ΟΦΗ με στόχο να φέρει τη διαφορά στους 13 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός χθες δεν είχε την ποιότητα που είχε σε άλλα ματς, αλλά το διαχειρίστηκε σωστά και παρέμεινε αήττητος για 11ο παιχνίδι… Το αποτέλεσμα κρίνεται σε γενικές γραμμές δίκαιο και οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους, προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν. Εντούτοις, υπήρξαν διαστήματα στα οποία ο Εθνικός Αστέρας άσκησε πίεση στην εστία του Κηπουρού, όμως η εστία του γκολκίπερ της ομάδας του Ολυμπιακού δεν παραβιάστηκε.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε τον αγώνα με ένα κλασικό 4-4-2. Ο Κηπουρός ήταν κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Λιαπάκης, Αρβανίτης και στα άκρα οι Ψυχογιός δεξιά και Ζαραδούκας αριστερά. Στο κέντρο αμυντικό χαφ ήταν ο Άλβαρεζ, αριστερά ο Μόνχε και δεξιά ο Ούμπιντες, με τον Ροτζέριο στην κορυφή του ρόμβου, ενώ στην επίθεση ήταν οι Σολάκης και Αμπράμοβιτς. Στο δεύτερο μέρος στο σχήμα του Ολυμπιακού δόθηκε περισσότερο βάρος στο κέντρο με την έξοδο του Σολάκη και την είσοδο του Καπετάνου.
Ο Ολυμπιακός από την αρχή προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του αντιπάλου του αλλά δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνος σε σύγκριση με προηγούμενα ματς.
Η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό ήταν στο 13’, όταν ο Σολάκης έστρωσε για τον Ουμπίντες, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή έπιασε το σουτ που έφυγε άουτ παρ’ ότι φάνηκε να κοντράρει σε αμυντικό.
Στο 15’ σέντρα-σουτ του Ουμπίντες από πλάγια δεξιά της περιοχής, κόντραρε στον Παριανό και έφυγε κόρνερ, ενώ στο 17’ ο Ψυχογιός από τα δεξιά και έβγαλε σέντρα προς τον Σολάκη, που δεν μπόρεσε να κοντρολάρει με το στήθος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.
Το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν μια καλή ευκαιρία στο 21’, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Ουκάρ ο Τζημόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού, ενώ στο 44’ έγινε σέντρα του Ουμπίντες για τον Σολάκη, που κοντρόλαρε αρχικά την μπάλα και έπειτα βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Καρατζά, ο οποίος φάνηκε να σπρώχνει έξω από τη μικρή περιοχή από πίσω τον επιθετικό του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά ο διαιτητής κ. Μανιάτης έδωσε κίτρινη κάρτα στον Σολάκη για θέατρο!!!
Στην επανάληψη οι κυριότερες φάσεις ήταν στο 47’, όταν μετά τη σέντρα του Λουάμο ο Διαμάντης έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κηπουρού που μπλόκαρε στο 70’ σουτ του Λουάμο.
Στο 75’ το σουτ του Καπετάνου πέρασε πάνω από την εστία του Γκίτκου, ενώ στο 88’ ο Μπενίσκος μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ και έμεινε το 0-0.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι παρέμειναν για ακόμη ένα ματς χωρίς νίκη (από τις 11/12 όταν είχαν κερδίσει με 2-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας), ενώ ο Ολυμπιακός είναι αήττητος φέτος στα παιγνίδια του στην Αθήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου