ΤΟΠΙΚΑ

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 3η FOOD EXPO 2016

το-επιμελητήριο-μαγνησίας-στην-3η-food-expo-2016-56802

Εννέα τοπικές επιχειρήσεις στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων – ποτών της Ελλάδας

Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο, όπου εκθέτουν τα προϊόντα τους εννέα επιχειρήσεις από τη Μαγνησία, συμμετέχει το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Ελλάδας, την 3η «Food Expo Greece 2016» που εγκαινιάστηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα και ολοκληρώθηκε προχθές.

H 3η Food Expo, που διοργανώνει η εταιρεία Forum AE, συγκεντρώνει περισσότερους από 900 Έλληνες και ξένους εκθέτες και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μεγάλο εμπορικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στόχος της να τονώσει το εγχώριο εμπόριο Τροφίμων και Ποτών και να προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές του κόσμου. Εξάλλου, η Food Expo, προσέλκυσε περισσότερους από 1.200 διεθνείς αγοραστές, από τους οποίους οι 450 έχουν ενταχθεί στο full hosted buyers program της έκθεσης.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της έκθεσης και τα οφέλη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν οι τοπικές επιχειρήσεις, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής. Τελικά, στην 3η FOOD EXPO συμμετέχουν εννέα επιχειρήσεις, υπό την «ομπρέλα» του Επιμελητηρίου.

Οι επιχειρήσεις είναι οι εξής: Φιλίππου Ζωή ΜΟΝ. ΕΠΕ, Αφοί Καραγκούνη Α.Ε., Δουλόπουλος Α. & ΣΙΑ Ε.Ε., Γ.Μαντάς – Μ. Μαντά & ΣΙΑ Ε.Ε., Αναγνώστου Γ. – Καλογιάννη Α. Ο.Ε., Λυχναράς ΒΕΡΓΙΝΑ Α.Ε., VRINO ΕΠΕ, ΔΥΑΣ Α.Ε., Λαΐτσος Νικ. & ΣΙΑ Ε.Ε. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν σήμερα και δίπλα στους εκθέτες της περιοχής μας βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης. Εξάλλου, στο πλαίσιο διεξαγωγής της 3ης Food Expo 2016 θα οργανωθούν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις με βασικούς άξονες την παρουσίαση των ωφελημάτων των ελληνικών τροφίμων και ποτών, την κυρίαρχη θέση τους στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και τις εξαγωγικές προοπτικές τους στην παγκόσμια αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση θα φιλοξενήσει τα ακόλουθα special events:

  • Mediterranean Food Experience – Ενα τριήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας με αμέτρητες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και events, που θα έχουν στόχο να αναδείξουν τον γαστρονομικό πλούτο και τη διατροφική αξία της Μεσογειακής διατροφής.
  • Food Seminars – Στο πλαίσιο της 3ης FOOD EXPO θα φιλοξενηθεί μια σειρά σημαντικών εισηγήσεων μικρής διάρκειας με ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους Ελληνες παραγωγούς, τους λιανεμπόρους, τους διανομείς και την οργανωμένη λιανική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου