ΤΟΠΙΚΑ

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά έναν σπουδαίο Ιεραπόστολο

η-μητρόπολη-δημητριάδος-τιμά-έναν-σπο-59628

Ανώτατη διάκριση θα απονεμηθεί στο Μητροπολίτη Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιο

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιο (Μανδελίδη), Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, θα τιμήσει η Τοπική μας Εκκλησία, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής (ΓΕΧΑ Βόλου).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως θα μιλήσει με επίκαιρο θέμα, σχετικό με την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον Αλεξανδρινό Ιεράρχη και Ιεραπόστολο την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, για το πολυετές και πολύκαρπο ιεραποστολικό του έργο στην Αφρικανική Ηπειρο.

Ο Σεβ. Ιγνάτιος Μανδελίδης γεννήθηκε το 1930 στην Εδεσσα. Ελαβε το πτυχίο της Θεολογίας το 1950. Υπηρέτησε ως λαϊκός Ιεροκήρυκας από το 1950 μέχρι το 1968. Συνδέθηκε με την αδελφότητα Θεολόγων «Ο Σωτήρ». Διάκονος χειροτονήθηκε το 1968 και Πρεσβύτερος το 1969. Υπηρέτησε επί πολλά έτη στο Ιεραποστολικό Κλιμάκιο της Κανάγκα (Ζαΐρ, σήμερα Κονγκό). Στις 16 Μαρτίου του 2003 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής. Στις 4 Μαρτίου του 2010 παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Στις 23 Νοεμβρίου του 2010 εξελέγη τιτουλάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως. Το έργο του είναι σημαντικό και μεταφράζεται σε πολυεπίπεδη προσφορά στη μακρινή Αφρική, η οποία αποτυπώνεται ευκρινώς στα παρακάτω αριθμητικά δεδομένα: 135 ενορίες έχει η Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, στις οποίες ιερουργούν 39 κληρικοί, 35 πρεσβύτεροι, 4 διάκονοι και 4 μοναχοί. Οι ιεραποστολές εκτείνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα ή επαρχιακά κέντρα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στη Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην βελγικό Κονγκό). Επτακόσιοι μαθητές φοιτούν στα δύο δημοτικά σχολεία της Ιεραποστολής, στην Κανάνγκα και στην Τσιλούμπα. Στην ίδια πόλη λειτουργεί ιατρικό κέντρο και ραδιοφωνικός σταθμός.

Τρεις μεγάλους Ναούς έχει η Κανάνγκα: Του Αγίου Ανδρέα, της Αναλήψεως και της Αγίας Σοφίας και ακόμη δύο μικρότερους στα περίχωρα της πόλης. Το 2007 στην Κινσάσα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος Β’, εγκαινίασε το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο με τμήμα Θεολογίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου