ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για το δημογραφικό

ημερίδα-για-το-δημογραφικό-61970

Με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και την από κοινού διοργάνωση ημερίδας με θέμα το δημογραφικό, ζήτησαν την Παρασκευή 18-03-2016 η πρόεδρος κ. Σούλα Βακουφτσή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Νομού Μαγνησίας «Η Αργώ» κ.κ. Καλλιόπη Αλπάκη (γραμματέας), Βάσω Γεωργοπούλου (ταμίας) και Βασίλης Ευσταθόπουλος (μέλος) κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η κ. Κολυνδρίνη ανταποκρίθηκε θετικά στον Σύλλογο για την πρόταση συνδιοργάνωσης τονίζοντας παράλληλα ότι το δημογραφικό είναι ένα μείζον θέμα για τη χώρα μας και θα πρέπει να αναδειχθεί μέσα από πολλούς και ποικίλους τρόπους. Υπογράμμισε δε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός στηρίζουν τους τριτέκνους και τους Συλλόγους τους και προσπαθούν μέσω προγραμμάτων και προώθηση των αιτημάτων τους να επιλύσουν βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι ανά τη Θεσσαλία.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη ανέφερε ότι «η χώρα μας αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα υπογεννητικότητας και πρέπει το ελληνικό κράτος και η Πολιτεία να στηρίξουν την οικογένεια. Προς αυτή την κατεύθυνση και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έχουμε αγαστή σχέση και μια πολύ καλή συνεργασία τόσο με τον Σύλλογο Πολυτέκνων, όσο και με τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων προσπαθώντας από την πλευρά μας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας να προωθήσουμε αιτήματα που τους απασχολούν και γενικότερα να τους στηρίξουμε, κάτι που η επίσημη Πολιτεία πρέπει να κάνει έμπρακτα. Στηρίζουμε αυτή λοιπόν την προσπάθεια και συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές στην ημερίδα που θα γίνει στην πόλη μας για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα όπως είναι αυτό του δημογραφικού προβλήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου