ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάρια διαχείρισης άγχους ενόψει πανελληνιων εξετάσεων

σεμινάρια-διαχείρισης-άγχους-ενόψει-62247

Με φόντο τις 11 κρίσεις πανικού υποψηφίων σε εξεταστικά κέντρα του νομού πέρυσι το Μάιο

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 11 συνολικά υποψήφιοι στις περσινές πανελλήνιες εξετάσεις βρέθηκαν στο νοσοκομείο με κρίση πανικού. Μαθητές και μαθήτριες είτε αισθάνθηκαν δυσφορία, είτε λιποθύμησαν, λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Στα εξεταστικά κέντρα του νομού έσπευσαν 11 φορές ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή μαθητών στο Νοσοκομείο. Κρίση πανικού είχαν διαγνώσει γιατροί και το απέδωσαν στο αυξημένο άγχος των υποψηφίων που λαμβάνουν μέρος στις πανελλήνιες διεκδικώντας μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλήνιες έχει ήδη ξεκινήσει στο νομό. Υποψήφιοι, σχολεία και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας βρίσκονται ήδη σε ρυθμούς πανελληνίων.

Από το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων πρόκειται να διοργανωθεί σεμινάριο διαχείρισης άγχους για εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, Κική Δανιηλίδου, το σεμινάριο θα γίνει πιθανότατα στις 21 και 22 Μαρτίου, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και θα διδάξουν τρεις ψυχολόγοι. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να διαχειριστούν το δικό τους άγχος των ημερών για να μπορέσουν να βοηθήσουν και τους μαθητές τους που νιώθουν ότι από τις πανελλήνιες εξετάσεις κρίνεται ολόκληρο το μέλλον τους και βιώνουν αυξημένα επίπεδα στρες.

Πέρυσι στη διάρκεια των πανελληνίων στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας, τα περιστατικά κρίσεων πανικού που σημειώθηκαν δεν είχαν… αριθμητικό προηγούμενο.

Εκτιμάται ότι τα σεμινάρια θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς και οι ίδιοι με τη σειρά τους, τους υποψηφίους για να διαχειριστούν το αυξημένο άγχος των ημερών των εξετάσεων.

Ηδη οι τελειόφοιτοι μαθητές των λυκείων του νομού έχουν καταθέσει τις αιτήσεις συμμετοχής τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Πάνω από το 90% των τελειόφοιτων των λυκείων θα λάβει μέρος στη διαδικασία διεκδικώντας το εισιτήριο εισόδου σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου. Στις 22 Απριλίου τα μαθήματα σταματούν για τις διακοπές του Πάσχα, από τις οποίες οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 9 Μαΐου. Στις 13 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και στις 16 ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Εν αναμονή της εγκυκλίου από το υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσει προετοιμασίες για τις πανελλήνιες βρίσκεται και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στα καθήκοντά της είναι ο ορισμός των εξεταστικών κέντρων, που πέρυσι ανήλθαν στα 19 στο νομό, ο ορισμός των εξεταστικών επιτροπών και των επιτηρητών αλλά και η καλή λειτουργία του συστήματος VBI μέσω του οποίου γίνεται η εκπομπή των θεμάτων σε κάθε εξεταστικό κέντρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου