ΤΟΠΙΚΑ

Συζητήσεις και δράσεις στα σχολεία κατά του ρατσισμού

συζητήσεις-και-δράσεις-στα-σχολεία-κα-63685

Προτείνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που θα συμμετέχει στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου

Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, θα συμμετέχει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 του μήνα.

Ταυτόχρονα προτείνει στα σχολεία να αφιερώσουν την ερχόμενη Δευτέρα, δύο διδακτικές ώρες για συζητήσεις και δράσεις κατά του ρατσισμού.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το τελευταίο διάστημα οι προσφυγικές, μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου, έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Οικογένειες με παιδιά στην αγκαλιά προσπαθούν να γλυτώσουν, μακριά από τον πόλεμο και την απόλυτη δυστυχία. Ο λαός μας ξέρει πολύ καλά και τη μετανάστευση και την προσφυγιά και το δράμα των προσφύγων. Αιτίες και των πρόσφατων προσφυγικών ροών και της ανθρωπιστικής κρίσης που επιτείνουν, είναι οι πόλεμοι, τα αυταρχικά – αντιδημοκρατικά καθεστώτα, οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές. Οι πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβίζονται από τη μια μεριά, από την πολιτική των κλειστών συνόρων και της «Ευρώπης – φρούριο» και από την άλλη, από συμμορίες διακινητών και κάθε είδους εκμεταλλευτών που επιχειρούν να κερδίσουν από τη δυστυχία των άλλων. Ταυτόχρονα στην Ευρώπη, σε πολλές χώρες, εκκολάπτεται και πάλι το «αυγό του φασιστικού φιδιού». Στη χώρα μας, στο περιβάλλον μιας βαθιάς κρίσης, που το ίδιο το σύστημα προκάλεσε και συντηρεί, διαμορφώνονται οι συνθήκες όπου οι θιασώτες του ακροδεξιού εξτρεμισμού και του νεοναζισμού προωθούν ρατσιστικές αντιλήψεις και ένα κλίμα αυταρχισμού και μισαλλοδοξίας στην ελληνική κοινωνία.Οι εκπαιδευτικοί ως ενεργοί πολίτες αυτής της κοινωνίας και με πλήρη επίγνωση του παιδαγωγικού τους ρόλου δεν μπορούν να μένουν αδιάφοροι -και δεν μένουν- μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, ειδικά όταν αυτά έχουν συχνά ως αποδέκτες τους μαθητές ως θύματα ή ως θύτες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου