ΤΟΠΙΚΑ

Απέλαση Ισραηλινού διπλωμάτη Από τη Βρετανία

απέλαση-ισραηλινού-διπλωμάτη-από-τη-β-851206

Την απέλαση ενός Ισραηλινού διπλωμάτη, επισημαίνοντας την “ευθύνη” του Ισραήλ στη χρήση των πλαστών βρετανικών διαβατηρίων στη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ. Απογοήτευση εκφράζει το Ισραήλ.

“Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν πειστικοί λόγοι να πιστεύουμε ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την κατάχρηση των βρετανικών διαβατηρίων”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών ανακοινώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας για την υπόθεση αυτή.

“Ζήτησα από ένα μέλος της πρεσβείας του Ισραήλ να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο, ως συνέπεια αυτής της υπόθεσης”, πρόσθεσε ο κ. Μίλιμπαντ, μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο κ. Μίλιμπαντ υποστήριξε ότι είναι “πολύ πιθανό” η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ να έχει εμπλακεί στην εκμετάλλευση διαβατηρίων βρετανών υπηκόων, σε επιχείρηση δολοφονίας στελέχους της Χαμάς.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός πρεσβευτής στο Λονδίνο Ρον Πρόσορ εξέφρασε την απογοήτευση του για την απόφαση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου